Аз имам един ангажимент към Албена и Варна – магистрала

...
Аз имам един ангажимент към Албена и Варна – магистрала
Коментари Харесай

Борисов качи уникални СНИМКИ и направи голямо обещание

Аз имам един ангажимент към Албена и Варна – автомагистрала "Хемус”, и го извършвам. Това съобщи в Албена министър председателят Бойко Борисов, който участва на формалното разкриване на най-голямата многофункционална конферентна зала в района.

"Перуника “ се намира в курортния комплекс, който през 2019-та отбелязва 50-годишен празник, съобщи "Фокус ". Сред формалните посетители бяха вицепремиерът Красимир Каракачанов, министърът на финансите Владислав Горанов, кметът на Варна Иван Портних, регионалният шеф на Добрич Красимир Кирилов, президентът на КНСБ Пламен Димитров и други



"АМ "Хемус " е наш ангажимент, който би трябвало да осъществим непременно ", написа във Facebook Борисов. "До 2021 година към този момент ще се строи по цялото трасе, а част от правите ще са подготвени. Това го давам обещание, тъй като сега го вършим. Това споделих през днешния ден на откриването на най-новата мултифункционална конферентна зала в Албена "Перуника хол ".

Очаквам от НСОРБ, Министерството на туризма и локалните управляващи проект по какъв начин страната може да подкрепи туризма със субсидиране на чартърни полети. Трябва обаче да има благоприятни условия за облага. Няма смисъл данъкоплатците да дават и отново да сме на загуба.



Премиерът уточни, че пари са обезпечени и автомагистралата би трябвало да бъде направена със същото качество като автомагистралите "Струма “ и "Марица “, тъй като това е извънредно значимо за цяла Северна България.



Другият значим аспект е стимулирането на туризма, в частност развиването на чартърните полети. Както е в Гърция, Хърватия и Турция туристическият отрасъл, дружно с локалните управляващи би трябвало да разработят скица. В този подтекст държавното управление чака Сдружението на общините в Република България, дружно с общините да заявят нужните средства. Държавата е подготвена да ги подкрепи с 10, до 20 млн. лева

Прерязването на лентата беляза началото на тържеството. Залата е наречена на перуниката, цвете, което се среща и очарова туристите, посетили резерват "Балтата " край курортния комплекс.



Приветствие към присъстващите сервира и ръководителят на борда на шефовете на "Албена " АД Радосвет Радев. Неговото обръщение към формалните лица бе декларираното очакване страната да покаже какво значи за нея туризма и неговото развиване, както това се случва в страни, като Турция, Германия, в Скандинавието.

След тържеството Бойко Борисов си направи десетки фотоси с посетители на откриването, туристи, а също и с защитата.



Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР