Аз им казвам убийства и какво ли не се случва

...
Аз им казвам убийства и какво ли не се случва
Коментари Харесай

Валентин Радев: Не правим политика на калпак

" Аз им споделям убийства и какво ли не се случва в страната, вие сте виновни за тях. Да покажем на обществото, че вършим добре работата си. То няма да ни пита за заплатите ни, единствено ще предлага да ги усилваме. " Това съобщи вътрешният министър Валентин Радев във връзка желанията на СФСМВР още веднъж да стачкуват в деня на разкриване на Европредседателството.

Радев посочи, че има съмнения за политически претекстове за митинга, тъй като от всички синдикати на Министерство на вътрешните работи единствено СФСМВР не били съгласни с направеното за служителите на реда.

" Какво не направихме? Изплатихме униформите, през годината сме давали и други пари, общо над 48 млн. лева са раздадени над заплатите в допълнение ", добави вътрешният министър.

" Все още се пробвам да бъда търпелив с тях, да осветля всички дейности на управлението. Считам, че управлението и държавното управление направиха нужното ", безапелационен беше Радев.

Припомняме, че чиновниците на Министерство на вътрешните работи заплашиха, че ще " посрещат " евроделегациите на новооткритото кръстовище на бул. " Брюксел " и бул. " Цариградско шосе " и на кръстовището на Орлов мост.

Той напомни, че на всеки един служител на реда са раздадени по 480 лева

Радев посочи, че служителите на реда желаят 15% нарастване на заплатите, а сега нарастването е 2-13% по систематизиране.

" Те споделиха на калпак, само че ние не вършим политика на калпак, а стимулиране най-работливите ", добави още той.

По мотив настояването на служителите на реда за нов закон за Министерство на вътрешните работи, вътрешният министър посочи, че ще има промени в закона за Министерство на вътрешните работи.

" Със сигурност ще има промени в закона. Той непрекъснато се трансформира. Какво е това искане? То ли води до билбордовете при започване на Председателството ", попита реторично Радев. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР