Аз играех все по-добре, а той всеки път намираше отговори

...
Аз играех все по-добре, а той всеки път намираше отговори
Коментари Харесай

Григор след загубата: Играех все по-добре, а той имаше отговори

Аз играех все по-добре, а той всякога намираше отговори – съобщи с отчаяние Григор Димитров пред „ Спортал “ след загубата на осминафиналите на Аустрелиън оупън. – В момента виждам повече негативи, в сравнение с позитиви. И в предишното съм имал мачове, в които не съм могъл да употребявам възможностите си. Всичко беше доста необичайно, не съумях да преодолея тези комплицирани моменти. Знам къде сбъркъх, мъчително е.
Димитров бе спрян от чернокожия американец Франсис Тиафо, който си сервира най-големия подарък за 21-ия си рожден ден – 5:7, 6:7, 7:6, 5:7, а борбата продължи 3,43 часа. По време на срещата съперникът му имаше схващания, само че съумя да ги преодолее и за първи път в кариерата си ще играет ан четвъртфинал от Големия шлем.

Българинът не сподели слаб тенис, само че в основните моменти позволи неточности. „ Не мога да допускам разгласи Тиафо. – Аз и Григор сме положителни другари. Откакто съм в тура, той постоянно е бил общителен с мен. Бях му споделил, че ще го победя в идващия ни мач. Радвам се, че го направих навръх рождения ми ден. Щях да бъда гневен, в случай че бях паднал тъкмо през днешния ден. “
На четвъртфиналите американецът ще излезе против Рафаел Надал (Испания), който в профил Димитров предходната година на четвъртфиналите. „ Ще ме подлуди от тичане, нищо не мога да направя против Рафа – сподели Франсис. – Но би трябвало да поспя, дано се приготвя. “

А първата ни ракета не съумя да отбрани 360-е точки и най-вероятно ще се смъкне в ранглистата. Той към този момент има 23 победи и 9 загуби в Австралия, като това е най-успешният му шампионат от Шлема. На „ Уимбълдън “ салдото му е 15:9, на Ю Ес Оупън надлежно 8:8, а на „ Ролан Гарос “ – 7:8.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР