Аз и екипът ми сме тук, пред вас, със съзнание

...
Аз и екипът ми сме тук, пред вас, със съзнание
Коментари Харесай

Свиленски към Габриел: Не е ясно какъв е план А и план Б

Аз и екипът ми сме тук, пред вас, със схващане за огромната отговорност, която носим пред българите. За мен основната дума е разговор. Имаме потребност от работещо държавно управление, което носи отговорност.

Това съобщи претендентът за министър председател на ГЕРБ Мария Габриел при започване на срещата си с Българска социалистическа партия. По-рано тя се срещна с Движение за права и свободи, а Политическа партия по този начин и не явиха на срещата.

“Използвайки преференцията за най-голям рейтинг ми се желае да работим за кабинет със тактика на България на трите А-та: Амбиция, престиж, ангажимент “, съобщи Габриел.

“За мен е чест да споделя главните цели, които виждаме и които са цели за страната. На първо място проект за излаз от политическата рецесия и работещо държавно управление, нормализация на работата на институциите. Второ стабилизиране на обществените финанси и приемане на бюджета. Трето правосъдна промяна, приемане на главните закони – механизъм за следствие на основния прокурор, промени в КПКОНПИ и нейното делене на комисия с проверяващи функционалности и комисия по лишаване на нелегално добито имущество. Нещата даже не би трябвало да стопират до тук, а да се стигне и до конституционна промяна “, сподели още тя.

Габриел даде обещание на Българска социалистическа партия, че няма да се реже от обществените заплащания, и ги увери, че основни за нея са младежите, и ще упорства за вложения в STEM центрове, както и поддръжка за креативен и културни центрове.

Георги Свиленски поздрави Габриел, само че означи, че Българска социалистическа партия не утвърждават метода, по който е била избрана кандидатурата за министър председател. Той съобщи, че срещата би била доста по-продуктивна, в случай че на нея участват както Бойко Борисов, по този начин и Корнелия Нинова.

„ Отсъствието и на двамата слага избрани въпроси “, съобщи той. „ Вие водите диалози с всички парламентарни групи. В рамките на месец не е ясно кой е проект А, кой е проект Б, какъв тип държавно управление търсите – на ГЕРБ, от специалисти, с Политическа партия. Сега ни представяте вашите цели. На предходна срещна ни представихте целите на Демократична България. В последна сметка нашите цели, нашата предизборна стратегия, нашите задължения към обществото, не ги виждаме в тези цели. “

„ Очакваме да кажете ясно какво държавно управление очаквате да оглавите. Какво болшинство очаквате да ви поддържа “, съобщи той.

 

Етикети: БСПГЕРБМария Габриелправителство
Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР