Аз и брат ми организираме поклонение пред урната с тленните

...
Аз и брат ми организираме поклонение пред урната с тленните
Коментари Харесай

Прахът на певицата Христина Лютова ще бъде разпръснат над Кайнадина  

Аз и брат ми организираме поклонение пред урната с тленните остатъци на майка ми Христина Лютова на 12 август от 10,30 до 12,30 във фоайето на Родопския трагичен спектакъл – Смолян, заяви пред публицисти певицата Марияна Павлова.
Който желае от жителите на Смолян, може да отиде и да си вземе последно довиждане с нея.
„ Много хора ми се обадиха в Лондон, които ми споделиха: „ Тя не е единствено ваша, тя е и наша, почетен жител на Смолян “. Ще има видеостена с нейни осъществявания. Ние всички ще бъдем там, по-късно ще разпръснем праха й над Кайнадина (планински хълм над Смолян – б.р.), каквото беше нейното последно предпочитание. Тя обичаше Смолян, обичаше смолянчани. Последното й идване тук беше преди три години, когато прекара едно незабравимо лято “, описа щерка й.   

/Дъщерята на Христина Лютова - Марияна Павлова/
Във фоайето на театъра ще има книга, дарена от оркестър „ 101 каба гайди “, на която със златни букви е написано името на Христина Лютова, с Родопа планина над надписа.
Всеки, който желае, може да запише в нея спомен, свързани с нея, или просто няколко думи за довиждане, като за този ъгъл ще бъде обезпечена стерилизация.
„ Тази книга ще бъде допълнена с нейни фотоси. Тя ще остане при нас като доста безценен спомен и един ден, да сме живи и здрави, ще я даря на музея в Смолян, с цел да се помни името на майка ми. Тя беше страховит човек, страхотна певица, страхотна персона и тя заслужава едно последно внимание “, уточни Марияна Павлова.
Миналата година тя пък бе вписана в Книгата за върховете на Гинес като най-ниския женски глас на планетата. Съобщението пристигнало на 12-ти октомври по имейл.
От Книгата за Рекордите на Гинес признаха, че Марияна Павлова има най-ниския женски глас на планетата – си бемол на контра октава, или 57,9 херца.
„ Майка ми беше най-щастливият човек. Аз не можах да се израдвам толкоз, колкото майка ми. Тя скачаше у дома и викаше: „ Ура! “.  След това аз бях в София за 25-годишнината на „ Драгостин фолк “, където Стефан Драгостинов отдаде своето почитание към мен. Направихме проява на тона пред аудитория и аз съм доста горда с това. Исках първи смолянските публицисти да схванат, тъй като аз съм това, което съм, с помощта на това, че съм родопчанка, че съм от Смолян “, сподели разчувствана певицата.
Аз имам възпитаници в Англия. Преподавам български фолклорен солфеж в Лондон, имам възпитаници, с които главния репертоар, който построявам с тях, е родопският, тъй като аз съм родопчанка. В един български хор в Оксфорд също пеем български фолклор – най-вече обработени песни на известни композитори. Има културен живот на българите в Англия.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР