Аз доколкото знам, ние от година и половина слушаме само

...
Аз доколкото знам, ние от година и половина слушаме само
Коментари Харесай

Карадайъ: Слушаме само приказки, но действие по Плана за възстановяване не виждаме

Аз доколкото знам, ние от година и половина слушаме единствено приказки, само че дейности за жалост не виждаме по Плана за възобновяване и резистентност, съобщи пред БГНЕС ръководителят на Движение за права и свободи Мустафа Карадайъ.

Той попита къде са импортирани тези 22 закона от проекта. „ Всеки приказва по всевъзможен метод каквото му падне в устата, само че антикорупционното законодателство в 47-то Народно заседание е на Движение за права и свободи. Нещо повече, ръководещите употребяват едни избрани термини за своите политически съперници по разнообразни тематики и когато по тях Движение за права и свободи направи предложенията със законопроекти в посоката, в която те приказват, ни отхвърлят законопроектите “, добави Карадайъ.

На въпрос на БГНЕС какво следва оттук насетне за страната, Карадайъ отговори, че това двуличие. „ Няма да ни докара до добър излаз от рецесиите, в които се намираме “, добави той.

Днес от целия свят демократичната общественост е в България в търсене на разнообразни подходи и разнообразни решения към световните рецесии, пред които сме изправени, съобщи Карадайъ.

От наша позиция и от позиция на Движение за права и свободи и от позиция на България, вие несъмнено си спомняте от 2016 година на нашата конференция главното мото беше за възобновяване на нормалността в политиката, в политически проект, само че в програмата ни главен акцент беше зелената стопанска система и през 2017 ние изведохме зелената стопанска система като приоритет. Дори я предложихме като народен приоритет да бъде. Виждаме, че сега тези цели станаха европейски и международни цели в края на 2020г. Но ние продължаваме да закъсняваме, без значение, че ние като страна сме си поставяли като национални цели тези цели, акцентира Карадайъ. Защо споделям, че продължаваме да закъсняваме, без значение, че от 2016г. и 2017г. ние сме ги предложили като цели за България, без значение, че 2020г. ние есента казвахме да си напишем Плана за възобновяване и развиване, да си напишем оперативните стратегии, да създадем бюджет за 2021г. съгласуван с проекта, разясни Карадайъ.

Както виждате през днешния ден сме 2022г. и ние към момента нямаме оперативни стратегии, Планът за възобновяване и резистентност от ден на ден го приказваме, само че ни замязва на един мираж. От тази позиция ние като страна закъсняваме. Друг е въпросът, че ние имаме всичките климатични основи и предпоставки за зелена стопанска система, като ние можем да се възползваме от зелената стопанска система, сподели още Карадайъ. От наша позиция и от позиция на Движение за права и свободи това беше моделът за ускорено икономическо развиване на България, с цел да догонваме най-малко междинните европейски стандарти на живот, изясни Карадайь.

Той разяснява и провокациите, пред които сме изправени и като цивилизация, и като човечество, и като политици. „ Безспорно една огромна част от решенията на тези въпроси са свързани с политическите решения. Другото, което е доста значимо и значимо е да обединим напъните си и с общи старания да тръгнем за решение на проблемите и да застанем против провокациите “, добави той. /БГНЕС
Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР