Аз бях твърд поддръжник на дълбоките американски връзки с Гърция,

...
Аз бях твърд поддръжник на дълбоките американски връзки с Гърция,
Коментари Харесай

Американски сенатор вижда Турция като първи проблем на Източното Средиземноморие

" Аз бях корав покровител на дълбоките американски връзки с Гърция, Кипър, Израел и други в района. Тези връзки са вкоренени в богата и витална диаспора и в споделена трайна религия в демокрацията, правата на индивида и върховенството на закона ", сподели американският сенатор Робърт Менендес основна тирада по отношение на съдействието в региона на сигурността в Източното Средиземноморие в Атина. Менендес, член на Сенатската комисия по външни връзки, приказва пред Европейската организация за обществено право (EPLO), съобщи БГНЕС.
Американският сенатор беше в Атина като част от районно турне, което разпространява Закона за сигурност и енергийно партньорство в Източно Средиземно море от 2019 година, двупартиен законодателен акт, който ще разреши на Съединени американски щати изцяло да поддържат тристранното партньорство на Гърция, Кипър и Израел посредством начинания за съдействие в региона на енергетиката и защитата - в това число посредством унищожаване на ембаргото върху прехвърлянето на оръжие към Кипър .
" Възможностите за задълбочаване на връзките в региона на сигурността, които водят до мир, сигурност и разцвет, в никакъв случай не са били по-обещаващи ", сподели той.
Менендес също похвали работата на посланика на Съединени американски щати в Гърция Джефри Пят, заявявайки, че е " удовлетворен, че Пят и екипът на американското посолство в Атина работят всеки ден, с цел да заздравят тази сериозно значима връзка сред нашите страни. "
Говорейки за провокациите пред Източното Средиземноморие, Менендес уточни Турция като " корен " на " някои от най-дълбоките проблеми в района " , заявявайки, че " опитът за прелом от 2016 година и последствията от него са изтощили демократичния развой ". Той акцентира загрижеността от стоплянето на връзките сред Анкара и Москва, като съобщи, че това е " смущаващо на доста равнища ", защото Кремъл " е съперник на НАТО и е изложил своите планове кристално ясно на международната сцена ".
" Това не е благонадежден сътрудник. И въпреки всичко Турция упорства да я третират като такава ”, сподели Мененедес, като посочи„ необяснимото съгласно него желание на Турция " да закупи съветската ракетна система С-400, което, добави той, е рисково в подтекста на НАТО и неразумно в подтекста на личната нейната лична дълготрайна сигурност. "
Вашингтон заплаши Турция със наказания, в случай че вземе С-400 по закон на Съединени американски щати, който санкционира обилни покупко-продажби с съветския защитителен бранш. " Законът е явен и категоричен. Тези наказания биха могли да имат пагубни последствия за турския бранш на стопанската система и защитата ", предизвести Мененедес.
Турция също ще загуби достъп до изтребителя F-35, добави Менедес. " Колкото по-скоро президентът Ердоган стигне до това схващане, толкоз по-добре. Тази позиция се поддържа от администрацията и от необятна двупартийна група в сената и камрата на представителите. Рядко намираме подобен консенсус по какъвто и да е въпрос ", сподели той.
Менендес добави, че турската интервенция в изключителната икономическа зона на Кипър е " неприемлива ", а продължаващите нарушавания на гръцкото въздушно пространство над Егейско море са " рискови, безразсъдни и могат да доведат до неправилна преценка, която да вкара района в спор ".
Регионът също " от ден на ден се трансформира в платформа и кръстопът за въздействие на Русия и Китай. Както всички осъзнахме, Китай играе четириизмерен шах по света, военно, стопански, дипломатически и културно ", сподели Менендес.
" В международен мащаб марката на интернационалната дипломация в Китай най-добре се разказва като манипулативна инвестиция... Имам сходни опасения по отношение на китайските вложения в инфраструктурата, като пристанището Пирея тук в Атина. Това, което може да наподобява като постоянни стопански транзакции, може да има съществени последствия за сигурността. Докато тези пристанища могат да бъдат търговски мечтани, може ли да се разчита на тях при изключителни обстановки на национално равнище, когато придвижването на артикули или военни кораби стане сериозно?... Доколкото разбрах, Гърция се е заела със договорката за Пирея, когато е била заседнал в икономическата рецесия. Ако интернационалната общественост се беше събудила в точния момент за евентуалните последствия от китайските вложения, може би нещо би могло да се направи, с цел да се поддържат гръцките старания за намиране на различни вложители ", съобщи Менендес.
По въпроса за Русия, Менендес предизвести, че натискът от страна на Москва върху държавните управления в източната част на Средиземноморието е " действителен и резистентен ". " Вярвам, че Москва ще продължи да оказва напън, до момента в който не срещне същинска опозиция. Нашите наказания до момента не съумяха да трансформират държанието на Кремъл, тъй като не съумяха да трансформират пресмятанията на Кремъл ", добави той.
Законът за сигурност и партньорство за Източното Средиземноморие, сподели Менендес, " е положително място за започване " в оправянето с тези и други провокации, защото " изпраща ясно обръщение от Сената на района и на света ". Той също по този начин дефинира като " значима стъпка напред " неотдавнашният стратегически разговор сред Съединени американски щати и Гърция. " Гордея се да кажа, че под управлението на дипломат Пят, нашите отбранителни връзки с Гърция са най-силните, каквито в миналото е имало. "
Въпреки това, добави американският сенатор, потреблението на момента " стартира с вложения ". Според него законопроектът ще позволи задгранична военна финансова помощ за Гърция да поддържа напъните за модернизиране на силите и реализиране на 20% ангажимент за нови поръчки. Законопроектът също по този начин ще позволи средства за военно образование и стратегии за продан сред нашите страни. "
Сенаторът също по този начин приказва за „ трансформационното влияние “ върху района на последните енергийни находки, заявявайки, че „ те биха могли да бъдат значим метод за обвързване на страните от района дружно “. Законопроектът прокарва пъта за Средиземноморски енергиен център за улеснение на енергийното съдействие сред Съединени американски щати, Израел, Гърция и Кипър . " Трябва да насърчим частния бранш да продължи да се ангажира в района да направи всичко допустимо, с цел да улесни и поддържа напъните им ", добави Менендес.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР