Аз бях поканен в експертна роля, ще видим каква е

...
Аз бях поканен в експертна роля, ще видим каква е
Коментари Харесай

Тагарев: Бях поканен в правителството в експертна роля, ще видим дали ще продължа

" Аз бях поканен в експертна роля, ще забележим каква е обстановката и дали ще продължа или не ". Това разяснява министърът на защитата в оставка Тодор Тагарев във връзка договарянията за сформиране на държавно управление.
Прочетете още
" Това не го разбирам доста с ротацията – за министър председател добре, обаче в браншове да се прави ротация за пръв път го чухме неотдавна и то импровизирано ".

През миналите 9 месеца кабинетът е постигнал растеж от 800 млн. лева в бюджета за защита, уточни той.

" Кабинетът сподели, че прави оценка действително обстановка в областта на сигурността и да се усилят разноските за защита, които да се влагат в предпочитани качества ".

Тодор Тагарев се надява да не се стигне до серия от служебни държавни управления както през последните две години.

" Желателно е да се стигне до кабинет, доста е значимо да се реализира едно схващане, с цел да продължим с постоянно държавно управление. Да продължим по значимите стъпки на правосъдната промяна, подсилване на отбранителните качества и интеграцията ни в НАТО и помощта за Украйна ".

Министерството на защитата има още запаси да оказва помощ на Украйна, сподели Тагарев.

" Има запас. Ако има поддръжка от Народното събрание, може да бъде предоставена още помощ. Публично, когато кабинетът показа резултата си, разгласих, че нашата политика, политиката на моя екип е, давайки помощ за Украйна, ние да търсим благоприятни условия за финансови обезщетения и да използваме получените по този метод средства, за на ускорим процеса на превъоръжаване на армията. Преди тази наша политика, характерна, може би би трябвало да обърна внимание и на това, което президентът Макрон сподели наред с доста други ръководители на държавни управления - това схващане към този момент в Европа доминира безусловно уверено - че ориста на Европа се взема решение на бойното поле в Украйна ".
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР