айонната прокуратура в Дупница протестира наложената мярка на Васил Капланов

...
айонната прокуратура в Дупница протестира наложената мярка на Васил Капланов
Коментари Харесай

Прокурор иска по-тежка мярка за Васил Капланов

айонната прокуратура в Дупница стачкува наложената мярка на Васил Капланов "домашен арест ". Искането е мярката за неотклонение да се промени от "домашен арест " в по-тежка - "задържане под стража ".

се споделя, че наблюдаващият прокурор по досъдебно произвеждане, формирано за осъществено закононарушение от обвинения В.К., е внесъл в Окръжен съд - Кюстендил митинг против определението на Районен съд – Дупница по отношение на наложената му мярката за неотклонение "домашен арест ".

В.К. е бил притеглен към наказателна отговорност за това, че на 07.08.2020 година, в гр. Дупница, държал огромно количество муниции за огнестрелни оръжия, без да има съответно позволение. Престъпното действие е квалифицирано по член 339, алинея 2, вр. алинея 1, прочие 2 от Наказателен кодекс. За него законът планува наказване "лишаване от независимост " от три до 10 години.

С импортирания в съда митинг се желае изменение на мярката за неотклонение по отношение на В.К. от "домашен арест " в по-тежка "задържане под стража ".

Предстои произнасянето на съда.

Янек Миланов от Дупница изчезна на 31 юли. За изгубването му беше арестуван за 72 часа и по-късно пуснат под домакински арест Васил Капланов-Каплата. В село Крайници бе засечен джипът на Капланов, с който на 31 юли за последно е забелязан изчезналият 43-годишен Янек.

Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР