Айнтрахт продължава борбата си за място в Шампионската лига през

...
Айнтрахт продължава борбата си за място в Шампионската лига през
Коментари Харесай

Айнтрахт се намести в Топ 4 в Бундеслигата след класика

Айнтрахт продължава битката си за място в Шампионската лига през идващия сезон. Тимът от Франкфурт направи всичко, което зависи от него, с цел да окупира четвъртата позиция в 27-ия кръг на Бундеслигата.

Като домакини момчетата на Нико Ковач разрушиха с 3:0 Майнц, който е забъркан в здрава борба за оцеляването си, а с този резултат по никакъв начин не си оказа помощ в преследването на своята идея.

Мачът стартира ужасно за Айнтрахт. Още в 6-та минута отборът поведе с необикновено осъществяване на Кевин Принс-Боатенг, който с мощно воле щеше да скъса мрежата и откри резултата рано-рано.

Последваха още мощни минути за отбора от Франкфурт, само че Джетро Вилемс изпусна две страхотни благоприятни условия. Натискът на домакините обаче даде резултат още един път в средата на първата част. Тогава резултатът стана 2:0.

В 23-та минута Анте Ребич с прелестен пас откри Лука Йович в наказателното поле, а сърбинът с невъзмутимо отиграване преодоля вратаря, с цел да означи второто попадение за отбора си. Така на процедура интригата завърши.

Но това не успокои момчетата на Ковач. Те не стопираха да налитат, само че редуваха пропуск след пропуск. Анте Ребич направи необикновен пропуск в 37-та минута, а въпреки всичко Александру Максим имаше някакви опция за Майнц, само че не ги оползотвори.

Още до почивката обаче всичко умря като конспирация в този дуел. Анте Ребич получи страховит пас в наказателното поле от Мариус Волф и с акуратен удар в долния ляв ъгъл опъна мрежата за 3:0. Така всичко завърши още преди края на първото полувреме.

След почивката Айнтрахт се забавляваше на терена. Лука Йович се скъса да пропуща и несъмнено можеше да направи резултата победен в пасив на Майнц. Сърбинът имаше най-малко три 100-процентови шанса, само че на два пъти го спря вратарят, а един път и напречната греда.

В последна сметка домакините се поздравиха с трите точки напълно справедливо и резервираха четвъртата позиция, най-малко преди мача на Байер Леверкузен. Те имат 45 в актива си, на една зад втория Шалке. Майнц остава в зоната за плейаута със своите 25 точки.

Резултати от ранните мачове в събота от Бундеслигата:

Аугсбург - Вердер 1:3

Айнтрахт - Майнц 3:0

Хамбургер - Херта 1:2

Борусия Мьонхенгладбах - Хофенхайм 3:3
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР