Айнтрахт (Франкфурт) победи РБ (Лайпциг) с 2:0 и продължи във

...
Айнтрахт (Франкфурт) победи РБ (Лайпциг) с 2:0 и продължи във
Коментари Харесай

РБ се разтресе във Франкфурт и загуби за първи път от октомври насам

Айнтрахт (Франкфурт) победи Република България (Лайпциг) с 2:0 и продължи във възходяща линия след подновяването на сезона в Бундеслигата, грабвайки втори следващ триумф през новата година. “Орлите” прекъснаха впечатляващата поредност на противника от девет мача без загуба и нанесоха на водачите в класирането първо проваляне от октомври насам, давайки късмет на Байерн (Мюнхен) да се приближи единствено на точка от върха.

Първото полувреме мина напълно под контрола на Лайпциг - играчите на Юлиан Нагелсман безспирно търсеха гол, като в един миг статистиката за удари към вратата бе 11-0 в тяхна изгода. Това обаче не бе задоволително и двата отбора се прибраха в съблекалните на почивката без попадения при резултат 0:0. След обсадата през първото полувреме, домакините нанесоха съвсем мигновен удар през второто полувреме.

В 48-ата минута топката се озова в Алмами Туре на дъгата на наказателното поле, откакто се отби в бранител на гостите, а Туре я прати във вратата с хубав удар от воле, откривайки както головата си сметка за Франкфурт, по този начин и резултат - 1:0.

Футболистите на Лайпциг продължиха настоятелно да търсят път към вратата на непоклатимия в днешния дуел Кевин Трап, а най-хубавата възмоност се откри пред Тимо Вернер. Головият див звяр на Република България обаче не реагира задоволително бързо и от към 3 метра дистанции направи по този начин, че топката се озова в трибуните. В 4-минутното продължение на постоянното време всичко бе решено, откакто Филип Костич означи за 2:0 след асистенция на Гонсало Пасиенсия, който влезе като запаса, а по-рано през днешния ден преподписа с Айнтрахт до 2023 годна.

СТАТИСТИКА

КЛАСИРАНЕ

ГОЛМАЙСТОРИ Бундеслига 18 кръг, събота 18 януари  Хофенхайм 1:2краен резулат  Айнтрахт Франкфурт
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР