Айнтрахт (Франкфурт) е шампионът в Лига Европа след победа над

...
Айнтрахт (Франкфурт) е шампионът в Лига Европа след победа над
Коментари Харесай

Айнтрахт е новият шампион в Лига Европа след драма и дузпи

Айнтрахт (Франкфурт) е първенецът в Лига Европа след победа над Рейнджърс с дузпи. Срещата за оценката предложи доста страсти, забавен футбол и не се реши в постоянното време и продълженията. След тях резултатът беше 1:1, като Джо Арибо откри за Рейнджърс в 57-ата минута, а Рафаел Боре изравни в 69-ата.

 

При дузпите вратарят на германците Кевин Трап избави една, а всички негови съотборници бяха точни.

Купата е втора в историята на Айнтрахт след тази през 1980 година Шотландците губят втори край в шампионата след 2008 година

Тимът от Франкфурт приключва паметно присъединяване в Лига Европа през този сезон, като не загуби нито един мач в шампионата. В груповата фаза германците бяха с три победи и три равенства, а в елиминациите отстраниха поредно Бетис, Барселона и Уест Хем, с цел да стигнат до край.

 

Айнтрахт си подсигурява присъединяване в Шампионската лига през идващия сезон, без значение че приключва 11-и в Бундеслигата.
Двубоят се игра на стадион Рамон Санчес Писхуан в Севиля пред цялостни трибуни и невероятна атмосфера. Феновете на двата тима не стопираха да ги поддържат от самото начало и подвигаха огромен звук.

 

Атмосферните условия също бяха тежки, като срещата стартира при температури над 32 градуса, само че все пак двата състава играха на доста високо движение.
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР