Айкут Исмаилов е седмият носител на стипендията на „Еврофутбол“ на

...
Айкут Исмаилов е седмият носител на стипендията на „Еврофутбол“ на
Коментари Харесай

Айкут Исмаилов е 7-ят носител на стипендията на името на Лука Бекяров

Айкут Исмаилов е седмият притежател на стипендията на „ Еврофутбол “ на името на Лука Бекяров. Той е студент в трети курс в компетентност „ Компютърни системи и технологии “ на Техническия университет, София. Той получи своята грамота и на стойност 2500 лв. от шефовете на българския букмейкър Руди Вачкова и Николаос Арсенопулос на бутикова гала на 21.11.2019 година в изложба „ Сезони “ в столицата. Ето какво показа особено за нас 20- годишният Айкут.

Здравей! Би ли се показал..

- Здравейте. Казвам се Айкут Исмаилов. От Шумен. В момента изучавам в Техническия университет в София. Работя като софтуерен инженер.

Знаем, че се интересуваш от Game development, за какво?

- Интересите ми в тази и в други области, свързани с програмиране, са от преди да стартира да работя.

Как се разви твоят професионален път досега?

- Исках да се занимавам с програмиране и по тази причина аплайвах в София. В началото ми беше мъчно, тъй като пътувах през седмица. Но, мисля, че опитът, който натрупах в Техническия е доста потребен и не скърбя за компликациите първоначално. Освен това в София има по-широк избор за развиване, в сравнение с в родния ми град Шумен.

От къде идва твоя афинитет към математиката и програмирането?

- Още като дребен ми беше забавно да се занимавам с математика, макар че не се справях доста добре. Но, не се отказвах, пробвах се, вървях на разнообразни надпревари. Всъщност татко ми е учител по математика, тъй че несъмнено има и приемственост. В по-късен стадий, в 5-ти клас, се записах в школа по информатика, където още тогава концепцията ми беше да се развъртвам в Game Development промишлеността.

Каква ти е фантазията?

- Мечтата ми е да основа най-продаваната игра.

Каква е твоята игра-мечта?

- Истината е, че предлагането зависи от търсенето. Аз персонално избирам игри вид пъзел, които да те накарат да мислиш, до момента в който играеш.

Спечели стипендията на „ Еврофутбол “ на името на Лука Бекяров. Логично е да те попитаме дали се интересуваш от спорт?

- Не се интересувам доста от спорт. За страдание избирам повече да седнал съм у дома пред компютъра, в сравнение с да съм на открито с топката. В последно време се старая повече да се движа. Обмислям разновидността да се запиша и на някакъв спорт, като тенис. Истината е, че не намирам доста време около университета, изпитите и работата, несъмнено.

И на финала - от къде разбра за стипендията на „ Еврофутбол “?

- В Университета ни има табла с разгласи и там видях известието и взех решение да аплайвам.

Вярваше ли, че ще спечелиш?

- Винаги би трябвало да си положителен!

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР