Айфеловата кула ще изключи мигащите светлини един час по-рано от

...
Айфеловата кула ще изключи мигащите светлини един час по-рано от
Коментари Харесай

Гасят по-рано светлините на Айфеловата кула за икономии

Айфеловата кула ще изключи мигащите светлини един час по-рано от нормално, заяви кметът на Париж Ан Идалго във вторник. Тази алегорична мярка е част от по-широк проект за икономисване на сила, защото градът се приготвя за възходящите енергийни разноски, написа европейската редакция на американския вестник " Политико ".

Светлините на емблематичната кула ще изгаснат в 23.45 часа. вместо 1 ч. сутринта. Въпреки това, смяната ще бъде най-вече алегорична: ежечасните светлинни мигания са много енергийно ефикасни и съставляват единствено 4 % от сметката за сила на оборудването, съгласно неговия оператор.

Други ограничения ще бъдат по-ефективни. Отоплението в градските здания ще бъде понижено от 19 на 18 градуса, като се изключи детските ясли и домовете за възрастни хора. Освен това отоплителният сезон ще стартира месец по-късно от нормално. Обществените басейни също ще се пълнят с вода на 26 градуса по Целзий. Някои публични басейни в Париж и други френски градове към този момент бяха затворени заради възходящите цени. Осветлението на публичните монументи също ще бъде изключвано в 22 часа, само че уличното осветяване ще остане включено.

Идалго се надява да понижи разноските за газ и електричество с 10 %, или към 67 гигаватчаса. Усилията на Париж са част от по-широка наклонност в градове в цяла Европа, които се пробват да понижат потреблението на сила, като множеството от тях стартират с нощното улично осветяване.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР