Айфеловата кула посрещна туристи за пръв път от близо девет

...
Айфеловата кула посрещна туристи за пръв път от близо девет
Коментари Харесай

Туристите в Айфеловата кула само със здравен пропуск

Айфеловата кула посрещна туристи за пръв път от близо девет месеца. Символът на Париж отвори още веднъж порти за гости, до момента в който Франция вкарва нови правила за битка с ковид.

Първите гости, които бяха маски, се качиха на асансьорите очевидно разчувствани.

Кулата беше затворена през октомври предходната година, до момента в който страната се бореше с втората вълна на пандемията. Тя остана затворена за реновиране даже след отварянето на туристическите обекти предишния месец.

Световната забележителност възобновява работа единствено дни след речта на президента Еманюел Макрон, в която той разгласи нови ограничения за попречване на четвърта вълна на ковид, в това число наложително имунизиране на здравните служащи и наложителни здравни паспорти за влизане в заведения за хранене и туристически обекти.

От сряда идната седмица всички гости на Айфеловата кула на възраст над 18 години ще би трябвало да демонстрират пропуск, доказващ, че са напълно имунизирани, че имат негативен тест за ковид или неотдавна са преболедували COVID-19. Маските са наложителни, а дневният брой на посетителите ще бъде редуциран до 50% от нормата преди пандемията, която беше 25 000 души.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР