Айфеловата кула е затворена днес за посещения заради стачката на

...
Айфеловата кула е затворена днес за посещения заради стачката на
Коментари Харесай

Протест затвори Айфеловата кула

Айфеловата кула е затворена през днешния ден за визити поради стачката на профсъюзите във Франция против плануваната пенсионна промяна, съобщи ТАСС, представена от Българска телеграфна агенция.

Уточнява се, че площадката пред архитектурното оборудване е отворена за посетителите.

Пътуващите с районните влакове и с парижкото метро се сблъскват с компликации поради стачните дейности, засегнали също по този начин някои учебни заведения и публични услуги, добавя Асошиейтед прес.

Въпреки това днешните транспортни проблеми не могат да се сравнят с тежкото състояние с превоза в по-ранния стадий на 50-дневните протестни дейности, добавя АП.

Броят на стачкуващите служащи и спрените влакове спадна доста тази седмица, откакто държавното управление направи редица отстъпки. Профсъюзите се надяват днешните дейности да съживят опозицията против пенсионната промяна на президента Еманюел Макрон.

Въпреки всичко обаче управляващите не престават с проекта, който през днешния ден ще бъде показан на държавно съвещание. След това планът отива в Народното събрание, където центристката партия на Макрон има болшинство.

Реформата планува сливане в единна точкова пенсионна система на съществуващите 42 специфични режима за пенсиониране, от които сега се възползват железничарите, чиновниците в парижкия публичен превоз, както и медицинските сестри, които се пенсионират по-рано. Новата пенсионна система ще важи за всички чиновници в държавния и частния бранш и ще бъде въведена минимална пенсия.

Правителството обаче се отхвърли от желанията да увеличи пенсионната възраст за приемане на цялостна пенсия от 62 на 64 години, а също така договаря с обособени браншове, в това число водачи, военни и служители на реда, които ще продължат да се пенсионират по-рано от останалите.

Новата точкова система ще се ползва от 2022 година за най-младите работещи и по-късно последователно ще обхване по-възрастните. Ще бъдат наранени единствено родените след 1974 година.
Много от детайлностите към момента не са конкретизирани и ще бъдат оповестени от държавното управление по-късно.

Според Макрон остарялата система е несправедлива, остаряла и прекомерно скъпа за страна, където продължителността на живот нараства. Профсъюзите настояват, че новият проект заплашва мъчно извоюваните права на служащите. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР