Айфеловата кула е висока, но не пречи на никого, защото

...
Айфеловата кула е висока, но не пречи на никого, защото
Коментари Харесай

Небостъргачите - пари в небесата, ад на земята

Айфеловата кула е висока, само че не пречи на никого, тъй като към нея има голямо празно пространство. За страдание у нас не е по този начин. В София продължава да се строи безсистемно, неразумно и безнаказано. Вдигна се огромна врява за така наречен „ Златен век “, само че никой не вижда, че на мястото на изгорелия цирк, в самия център, се строи нов небостъргач: 47 етажа. В махалата го назовават Годзилата по прилика с японския филм, в който едно страшилище бастиса цялостен град. Тъй като не знаем българския притежател на това страшилище, го кръстихме Цеко. Има подобен воин в описа „ Грамада “ на Иван Вазов. Симпатичен човек, въпреки че неизвестно за какво викат „ Проклет да е “.

Този небостъргач е същинско злополучие за цялата махала. Той ще аргументи слънчево затъмнение за безконечни времена, защото най-близките здания са единствено на 20 метра, т.е. на една ръка разстояние. Ако това е законно, законът е цялостен отпадък. Това значи довиждане небе, звезди и слънце. А Витоша ще гледаме единствено на фототапет. Автомобилният трафик, който и в този момент е запъхтян, ще забуксува напълно. 

Чорбаджи Цеко ще го забележим чак най-после, когато яхне небостъргача и ни се изплези оттова. И ще бъде прав, тъй като от горната страна ще ни види като мравки, които щъкат и се чудят какво ги е сполетяло. Но с цел да получи интифа за градежа, той се нуждае от помощта на един бюлюк ортаци: кметове, общинари, министри, депутати, архитекти и цялата политическа халтура. Те не видяха ли, че се прави престъпление срещу хората. Не, не видяха, тъй като по табиет гледаха под масата. А и какво да създадат, щом всичко е „ законно “. Тук е мястото да си изясним какво значи законно. Най-просто казано, е това, което не пречи, а оказва помощ  на жителите. И ето я огромната изненада. Оказва се, че ни пречат ортаците на Цеко, а те са страната. Явно има нещо гнило и то не е в Дания.

Уважаеми ръководещи, обръщаме се към Вас, преди да се обърнем към Страсбург. Молим Ви, направете изпитание и си спомнете, че преди да станете политици, сте били хора. Защото никой не е питал хората от квартала желаят ли небостъргач за съсед. Елате на улица " Позитано " пред градежа на Годзилата. Тук истината ще Ви избоде очите и ще се убедите, че на това място не би трябвало да се строи нищо, камо ли небостъргач. Затова Ви молим да спрете неотложно градежа, да преразгледате плана и да решите въпроса по този начин, че да не вредите на хората. Това решение ще покаже за кого работите и на кого служите.

За наказване не питаме, тъй като всички упрекнати управници се оказаха почтени ангели. Като че ли са приключили Кралския колеж за благородни девици. Най-справедливото наказване ще бъде да си заменяем жилищата, тъй че да могат всеки ден те да се любуват на Годзилата. А с цел да няма в бъдеще такива строителни безобразия, дано общината загради един имот на края на града и там мераклиите да набучат колкото си желаят небостъргачи. Така всички ще са удовлетворени и щастливи. А и ще си имаме Джурасик парк.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР