Аяуаска крие в себе си истинска магия. И наистина –

...
Аяуаска крие в себе си истинска магия. И наистина –
Коментари Харесай

Всичко за аяуаска

Аяуаска крие в себе си същинска магия. И в действителност – тя е обвързвана с индианска шаманска процедура, съществувала от хиляди години в Южна Америка. Облагодетелстваните да се допрян до нея получават прояснение и излекуване, настояват индианските вълшебен лечители. Но учените предизвестяват, че може да е рискова и да докара до токсикация на организма.

Но какво съставлява аяуаска?

Аяуаска – какво е това?

С това наименование се назовават по едно и също време три неща. От една страна, това е голяма лиана, която пораства в амазонската джунгла. Тя е наричана също Лианата на мъртвите, Лианата на душите, Лианата на гибелта, тъй като се считало, че свързва света на духовете със света на живите. От друга страна – аяуаска е могъща билкова запарка, приготвяна точно от тази лиана и други треви със специфични свойства в тъкмо избрани дози. От трета страна, аяуаска се назовава и специфичната мощ, която може да усетиш, когато пиеш от отварата.

На напитката аяуаска са приписвани неповторими сили, освен това напълно справедливо. Комбинацията на лианата аяуаска с други амазонски растения – най-често чакруна, съставлява мощно настояща примес с опиатни и халюцогенни свойства. Те се дължат на съдържащите се в растението алкалоиди хармин и хармалин, които провокират екстрасензорни прекарвания.

 Аяуаска

Напитката не се приема просто по този начин. Това е особено пиво, което се подготвя единствено от подготвени шамани и се дава на искащите да опитат от магията му по време на специфичен обред. Отварата се употребява за излекуване на душевен и физически контузии и за приемане на достъп до други измерения.

Благодарение на нея се получава нахлуване в положение на променено схващане, което дава опция на индивида да преживее такива чувства, каквито в обикновено положение в никакъв случай не би могъл да усети. Пиенето на аяуаска може да докара до трансперсонални прекарвания, до видения, до изменени сетивни чувства, до слухови и звукови халюцинации. Някои разказват аяуаска като магическо странствуване, което разкрива нови измерения на света и те води към същността на самия себе си.

Ритуалът по приемане на аяуаска

Специалният обред по приемането на аяуаска се води от просветения шаман и се състои единствено нощно време. Самата запарка се подготвя авансово – също с обред, състоял се преди този момент. Шаманът отива самичък да отреже от лианата, откакто я е сънувал, а преди да я отреже, той ѝ пее ритуални песни в продължение на часове. Продължава да пее, до момента в който подготвя отварата, с цел да усили силите ѝ.

 Ритуалът Аяуаска

Преди провеждането на ритуала по приемането на аяуаска би трябвало да се направи очистваща диета, включваща няколкодневно вегетарианско хранене, възбрана за приложимост на алкохол и тежки храни. Психическото и физическо напрежение също би трябвало да е лимитирано до най-малко.

Ритуалът се организира в особено издигнати за задачата шатри, където достъп имат единствено шаманите и хората, които ще пият аяуаска. През цялото време ншаманът управлява процеса и в случай че някой има потребност от неговата помощ, той се намесва тъкмо тогава, когато би трябвало да го направи.

Къде може да опитате аяуаска?

Смята се, че най-ефективно е това да се случва в Южна Америка. Там процесът е най-силен и протича под надзор. Но през последните години някои шамани изнасят ритуалите и отвън Америка, въпреки и да търпят рецензии поради това. Освен това аяуаска е оповестена за опиат и е неразрешена в множеството елементи на света. Докато в Южна Америка тя е част от културата и даже е почитан бит.

Заради модата, а и поради огромната успеваемост на ритуала, от ден на ден и повече са искащите да опитат от магическата запарка. Буквално се е стигнало до аяуаска туризъм. Така че, в случай че и вие сте измежду мераклиите да пият от отварата, няма за имате проблеми с намирането на място за осъществяване на обред – изключително в Южна Америка.

Източник: sanovnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР