Аякс стартира блестящо участието си в групите на Шампионската лига.

...
Аякс стартира блестящо участието си в групите на Шампионската лига.
Коментари Харесай

Атрактивен Аякс развинти Рейнджърс

Аякс започва ослепително присъединяване си в групите на Шампионската лига. Нидерландският гранд разруши Рейнджърс 4:0 в Амстердам в среща от група А, в която още са Наполи и Ливърпул. Едсон Алварес откри резултата в 17-ата минута, Стивън Бергхаус удвои, а ужасно попадение на Мохамед Кудус докара нещата до 3:0 в 33-ата минута. Стивън Бергвайн оформи крайния резултат 10 минути преди края.

За Аякс това е шеста поредна победа след пет триумфа в шампионата. Рейнджърс пък позволи втора поредна тежка загуба и то още веднъж с 0:4 след провалянето в локалното дерби със Селтик през уикенда.

Въпреки че се раздели с много съществени футболисти и треньора Ерик загар Хаг, отборът продължава да изповядва същия атрактивен жанр и то доста сполучливо. През лятото клубът бе изоставен от Антони и Лисандро Мартинес, отишли в Манчестър Юнайтед, голмайстора за предишния сезон Себастиен Алер и Райън Гравенберх.

Тимът на Алфред Шройдер започва интензивно и стартира да господства от първите минути. Домакините бързо започнаха да намират пролуки в отбраната на противника и в 17-ата минута поведоха. След центриране на Тадич от ъглов удар Едсон Алварес бе оставен непокрит и с глава откри резултата. Миналата седмица мексиканецът бойкотираше тренировки в желанието си да премине в Челси, а през днешния ден показваше насладата си с екипа на Аякс.

Нидерландците имаха съществено преимущество във всички връзки. Те владееха топката в огромни интервали и продължиха да атакуват. Вратарят на Рейнджърс Джонатан Маклафлин отрази удар на Ренш от дребен ъгъл след следващата отлична композиция на домакините, а в 28-ата минута десният защитник пропусна още по-добър късмет.

Аякс нанесе нов двоен удар в границите на секунди. В 32-ата минута Стивън Бергхаус се разписа откакто рикошет в Сандс не остави шансове на Маклафлин, а малко по-късно Мохамед Кудус означи приказен гол. Ганайският халф проби отляво и с мощен удар прати топката в левия ъгъл на вратаря. До почивката първенецът на Нидерландия сътвори още положения и гостите би трябвало да се радват, че се отдръпнаха на отмора с три позволени гола.

След почивката Аякс леко понижи темпото, само че продължаваше да има цялостен надзор, като съвсем не даваше на шотландците да играят с топката. Кудус бе покрай втори страховит гол в 65-ата минута. Той мина през двама бранители в наказателното поле преди Кинг да успее да го блокира. Малко по-късно Рейнджърс стигна до първата си опция за гол в мача. Райън Кент засече центриране на Матондо, само че не съумя да прати топката към вратата. Последваха две обстановки пред другата врата. Маклафлин отрази удар на Бергхаус от дребен ъгъл, а по-късно се оправи и с изстрел на Бергвайн.

В 71-ата минута Борна Баришич означи хубав гол, само че попадението не бе зачетено заради засада на Кент при започване на офанзивата. Грешка на резервата Райън Джак докара до четвърто попадение във вратата на Рейнджърс 10 минути преди края, а негов създател бе Стивън Бергвайн. В добавеното време гостите можеха да стигнат до почетно попадение. След неточност на Окампос Кент стреля, топката се отклони в защитник и се удари в гредата.

Гледайте спорт на MAX с всички най-вълнуващи мачове от УЕФА Шампионска лига във вторник, онлайн, единствено в ефира на MAX Sport.

Снимки: Imago
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР