Аякс разби с 5:0 ПСВ Айндховен в дербито от 10-тия

...
Аякс разби с 5:0 ПСВ Айндховен в дербито от 10-тия
Коментари Харесай

Неудържим Аякс набута 5 гола на ПСВ в дербито на Нидерландия

Аякс разруши с 5:0 ПСВ Айндховен в дербито от 10-тия кръг на Ередивизи. Стивън Бергуис, Себастиан Алер, Антони, Дави Клаасен и Душан Тадич бяха точни за амстердамци при разгромния триумф.

Тимът на Ерик загар Хаг влезе по-добре в дуела, като нанесе първия си удар в 19-ата минута, когато Душан Тадич изведе Стивън Бергуис, който невъзмутимо прати топката във вратата Дромел.
 Аякс победи Борусия (Дортмунд) с 4:0 в Шампионска лига
Летящ Аякс заби 4 шамара на Борусия (Дортмунд)

Домакините означиха по два гола в двете полувремена

В 31-ата минута ПСВ можеше да върне един гол с осъществяване на Оливер Боскали от свободен удар, само че стражът на Аякс се оправи с опасноста и избави. Така първата част приключи единствено с гол задатък за амстердамци.

Аякс стартира вихрено втората част, като единствено пет минути бяха нужни на домакините, с цел да удвоят преднината си. Душан Тадич даде втората си асистенция в дуела, като този път неин получател бе Себастиен Алер, който прати топката в долния десен ъгъл за 2:0.

Десет минути по-късно отбраната на ПСВ бе разсечена, а Антони направи преднината на домакините класическа.

Аякс не спря да нападна макар удобната си преднина. Така се стигна до 76-ата минута, когато Дави Клаасен излезе очи в очи с вратаря и с технично осъществяване не му остави късмет за 4:0.

В първата минута на добавеното време Душан Тадич ознаменува положителната си игра и с попадение, с което оформи крайното 5:0.
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР