Аякс продължава да очарова с играта си и след детронирането

...
Аякс продължава да очарова с играта си и след детронирането
Коментари Харесай

Аякс хвърли още една бомба в Шампионска лига

Аякс продължава да очарова с играта си и след детронирането на европейския клубен първенец Реал (Мадрид) на осминафиналите изхвърли и италианския отличник Ювентус, стигайки до поврат за 2:1 в Торино. Така холандския гранд отстрани "бианконерите " с общ резултат 3:2 и се класира за полуфиналите на Шампионската лига, където чака спечелилия от Манчестър Сити и Тотнъм.

Първата среща в Амстердам бе приключила 1:1, а на реванша Кристиано Роналдо (28) с глава даде задатък на "старата госпожа ", само че холандският гранд бързо изравни посредством Дони ван де Беек (34), а след почивката надигра домакините и стигна до цялостния поврат с гол на Матайс де Лихт (67).

„ Бианконерите “ започнаха по-активно, само че отбраната на гостите се оправи с няколко положения през Онана. В 11-ата минута се стигна до насилствена промяна в състава на холандците, откакто Нусаир Мазрауи напусна и до края на мача игра Дейли Синкгравен. Домакините проведоха постепенни офанзиви, а играчите на Ерик загар Хаг ги пресираха и в 20-ата минута Тадич подаде към Нерес, който нахлу в наказателното поле и шутира неопределено. Осем минути по-късно Юве поведе с гол на нормалния обвинен Кристиано Роналдо (28), който бе оставен непокрит при центриране от корнер и се разписа с глава. Съдията прегледа обстановката с VAR, защото имаше подозрения за нарушаване на Бонучи, само че на повторенията се видя, че Де Лихт е съборил своя съотборник Фелтман. Така португалецът осъществя шестия си гол от девет мача в шампионата този сезон.

Аякс отвърна бързо на удара и изравни посредством Дони ван де Беек (34), който бе изведен самичък против вратаря Шчесни. Съдията прегледа на два пъти гола на гостите - първо поради подозрения за засада, а по-късно и за игра с ръка, само че в последна сметка попадението бе прието. До края на полувремето Ювентус упражни напън, само че не сътвори рискове пред противниковата врата.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР