Аякс победи АЕК Атина с 3:0 на своя Амстердам Арена

...
Аякс победи АЕК Атина с 3:0 на своя Амстердам Арена
Коментари Харесай

Класика за "Аякс" в Шампионската лига, неочакван герой за амстердамци

" Аякс " победи АЕК Атина с 3:0 на своя " Амстердам Арена " в среща от пета група на Шампионската лига. В воин за холандците изненадващо се трансформира бранителят Николас Таляфико, който означи две от попаденията за триумфа.

През първото полувреме по-чистите положения бяха за АЕК, само че Понсе пропусна един път останал очи в очи с вратаря Онана. Голямата изненада в центъра на защитата на " Аякс " беше съществуването на Френки де Йонг, който влезе в тази непривична за себе си роля при отсъствието на Де Лихт.

След почивката пристигна моментът на " Аякс ". Душан Тадич подаде на Таляфико и аржентинският национал откри резултата. В 58-та минута нова рискова офанзива пред вратата на АЕК едвам не докара до гол, само че вратаря на гърците Баркас избави. Той беше беззащитен при следващия случай, в който защитата пред него не беше свършила работата си. Ван де Бек се оказа на стрелкова позиция и отблизо разстояние не сбърка.
Снимка: Reuters
Най-красивият гол вкара Таляфико. При контраофанзива в добавеното време на мача, аржентинецът опита да центрира, само че топката се озова в далечния ъгъл и от там във вратата на гостите. Така " Аякс " се завърна с победа в групите на Шамппионската лига. 4305 дни след последния си дуел в тази фаза АЕК не съумя да вземе нищо от гостуването си в Амстердам.

Другите отбори в тази група са " Бенфика " и " Байерн " Мюнхен.
Снимка: Reuters
В другата група, " Шахтьор " Донецк стигна до тъждество 2:2 вкъщи против дебютанта " Хофенхайм ". Два пъти германците повеждаха в резултата с голове на Флориан Грилич и Хавард Нордвайд, само че домакините стигаха до равенството посредством Исмайли и Майкон. Именно Майкон осъществя най-красивото попадение от към 20 метра със мощен шут, при който Бауман нямаше какво да стори.

В края на срещата украинците можеха да стигнат и до цялостен поврат, само че Бауман показва отличен инстикт. Това е първа точка на немския тим в групите на Шампионската лига в историята на отбора.

Другите два тима в групата са " Манчестър Сити " и " Олимпик " Лион.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР