Аякс няма да продава на безценица основните си играчи през

...
Аякс няма да продава на безценица основните си играчи през
Коментари Харесай

Едвин ван дер Сар: Аякс няма да продава играчите си на безценица

Аякс няма да продава на безценица главните си играчи през идния трансферен прозорец, макар икономическата рецесия, обхванала клубовете поради пандемията. Това съобщи изпълнителният шеф на амстердамци Едвин ван дер Сар.

Холандският клуб от дълго време си е построил репутацията на " фабрика за гении " в европейския футбол, като единствено предишното лято клубът генерира доходи от 150 милиона евро от продажбата на юношите си Френки де Йонг в Барселона и Матайс де Лихт в Ювентус.

" Миналата година хората споделяха, че ще ни изоставен седем или осем от основните ни футболисти, само че ние продадохме единствено двама. Големите клубове като Байерн (Мюнхен) упорстват за понижаване на трансферните суми поради рецесията, само че на тях им е елементарно да споделят това от позицията на купувачи ", разяснява ван дер Сар пред Ройтерс.

" Естествено, прехвърляния от порядъка на 150-200 милиона евро остават в предишното, само че играчите на Аякс имат своята стойност. Те са добре готови и имат построени характери на спечелили ", добави някогашният вратар.

Следващият огромен трансфер на Аякс се обрисува продажбата на плеймейкъра Хаким Зиеш в Челси в договорка на стойност 40 милиона евро, а халфът Дони ван де Беек, левият бек Николас Таляфико и вратарят Андре Онана са в полезрението на клубове от Англия, Германия и Испания. Ван дер Сар обаче е безапелационен, че Аякс няма да продава непременно.

" Миналата година имахме устно съглашение с Онана, Таляфико и ван де Беек да останат още един сезон и да оказват помощ на Аякс, а по-късно да потърсят идващото ходило в кариерите си. Нищо не е трансформирало от този момент. Но няма да има 50 % промоция на цената. Кандидат-купувачите да не помнят за това ", сподели ван дер Сар.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР