Аякс без особени проблеми победи аутсайдера Група D на Шампионката

...
Аякс без особени проблеми победи аутсайдера Група D на Шампионката
Коментари Харесай

Аякс очаквано се справи без проблем с Мидтиланд, Краев игра повече

Аякс без особени проблеми победи новобранеца Група D на Шампионката лига Мидтиланд с 3:1, и към този момент има седем точки - две по-малко от водача. Всички попадения паднаха през втора част. Райън Гравенберх (47'), Нусаир Мазрауи (49') и Давид Нерес (67') се разписаха за нидерландския първенец, а Ауер Мабил (80') вкара почетния гол за гостите от дузпа. Българският национал Божидар Краев влезе в игра в 69-ата минута. Това е най-ранната му поява в досегашните срещи от груповата фаза на ШЛ.

Клаасен, Мазрауи и Лабиад се възвърнаха от травмите, които получиха през уикенда, и стартираха. Нападателното трио предстоящо бе построено от Душан Тадич, Ласина Траоре и Дейви Нерес. 20-годишният Мадсен започва за Мидтиланд в отсъствието на Каюсте. Систо бе на върха на офанзивата, а Дрейер и Мабл действаха по крилата. Божидар Краев остана на скамейката за началото.

Домакините напълно предстоящо преобладаваха през първата част, само че по този начин и не съумяха да вземат задатък преди почивката. Янсен направи ужасно избавяне след удар от близко на Лабиад в 15-ата минута, а в 27-ата удар на Траоре срещна гредата.

Аякс бързо реши нещата в своя изгода при започване на втората част. В 47-ата минута Тадич изведе доста добре Гравенберх, който си пое и стреля прелестно от 20 метра, пращайки топката в горния ляв ъгъл на вратата. Само две минути по-късно резултатът към този момент бе 2:0. Тадич още веднъж бе забъркан, откакто откри Либиад, който пусна топката на пътя на Мазрауи. Мароканецът стреля ниско за 2:0.

В 66-ата минута Нерес направи 3:0 след композиция с Траоре и удар в ъгъла.
Samba time for David Neres & Ajax in Amsterdam
— UEFA Champions League (@ChampionsLeague)

Три минути по-късно в игра за гостите се появи Божидар Краев, който размени Каба. В 79-ата Мазрауи закачи крайници на Мабил в наказателното поле - дузпа за Мидтиланд. Самият Мабил осъществя от бялата точка, въпреки и Онана да докосна топката.

Мидтиланд приключи с човек по-малко, откакто в добавеното време Святченко фаулира откъсващия се Нерес.

Норвежкият отбор остава към момента без точка в групата, само че положителната вест е, че тимът съумя да се разпише във втори следващ мач в Шампионската лига.

Шампионска Лига 4 кръг, сряда 25 ноември  Аякс 3:1краен резулат  Мидтиланд
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР