„Ай Си Джи Би“ АД стартира процедура за възлагане на

...
„Ай Си Джи Би“ АД стартира процедура за възлагане на
Коментари Харесай

ICGB стартира последната ключова процедура за избор на консултант за осъществяване на строителен надзор над изграждането на газовата връзка с Гърция


„ Ай Си Джи Би “ АД започва процедура за възлагане на социална поръчка с предмет „ Избор на съветник за реализиране на строителен контрол с предмет „ Строеж на междусистемна газова връзка Гърция-България “.

Прогнозната стойност на публичната поръчка е 1 300 000 лв. (един милион и триста хиляди лева) без Данък добавена стойност, а срокът за осъществяване завършва с въвеждането в употреба на градежа. Изборът на реализатор ще бъде осъществен посредством открита процедура, което ще обезпечи опция предложения за присъединяване да бъдат подадени от всички заинтригувани лица, които дават отговор на авансово заложените критерии. Срокът за подаване на предложения е 26.11.2018

Ролята на определения съветник ще включва практикуване на строителен контрол по време на строителството до приемане и въвеждане в употреба на градежа. Негов ангажимент ще бъде правенето на постоянни месечни отчети и на финален отчет за градежа, както и осъществяване на оценка на сходството с главните условия към градежите, в това число оценка за сходството и механически надзор на част Конструктивна според чл.142, алинея 10 от Закона за устройство на територията (ЗУТ). Консултантът ще оказва подпомагане на плановата компания в процедурата по координиране и одобрение на работния капиталов план, направен от изпълнителя по контракта за инженеринг.

Това е последната от основните публични поръчки, с оповестяването на която планът IGB навлиза в същинската си фаза на реализация. „ Работим интензивно по завършването на последните значими процедури преди пускане на строителната активност. Проектът е основен освен за България и Гърция, само че и за целия район и неговото сполучливо осъществяване ще подсигурява междусистемната газова съгласуваност в Централна и Южна Европа и ще даде опция за диверсификация на източниците “, обявиха извършите шефове на ICGB Теодора Георгиева и Костантинос Караянакос.

ICGB ще даде безграничен, цялостен, безвъзмезден и директен достъп по електронен път до документите за публичната поръчка от датата на издание на обявлението в Официален вестник на Европейския съюз на съображение чл.32, ал.1, т.1 от Закона за публични поръчки (ЗОП). Решението и обявлението за публичната поръчка ще бъдат оповестени в профила на купувача на възложителя от датата на публикуването им в Регистъра на публичните поръчки към Агенцията по публични поръчки на осн. чл.24, ал.1, т.1 от Правилника за използване на Закон за обществените поръчки.

Изброените нагоре документи ще бъдат налични на адрес:http://www.icgb.eu/profil-na-kupuvacha/proceduri-za-vuzlagane-na-op/– Профил на купувача. ICGB приветства всички евентуални участници в процедурата и заявява, че приоритет на компанията е основаването на условия за справедлив, транспарантен и конкурентен избор.

Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР