AWS има двойна преднина спрямо Azure в инфраструктурните услугиУслугите за

...
AWS има двойна преднина спрямо Azure в инфраструктурните услугиУслугите за
Коментари Харесай

Преследвачите остават далеч от Amazon на клауд пазара

AWS има двойна преднина по отношение на Azure в инфраструктурните услуги

Услугите за облачна инфраструктура поддържат корпоративните планове за цифрова промяна (източник: CCO Public Domain)

Продажбите на услуги за облачна инфраструктура са достигнали съвсем 23 милиарда $ в световен мащаб през последното тримесечие на 2018 година, бележейки растеж от 46% по отношение на същия интервал на 2107 година Като цяло за годината пазарът прогресира с 46% до 80 милиарда $, съгласно анализаторската компания Canalys.

Лидер на пазара е американският колос Amazon с неговото поделение Amazon Web Services (AWS), на което се падат близо една трета (32%) от приходите от продажби на услуги в областта на обществената клауд инфраструктура в интервала октомври-декември 2018 година Този резултат е на равнището от предходната година, до момента в който съперниците ускоряват позициите си.
още по тематиката
Microsoft Azure усилва каузи си от 14% на 16%, а Гугъл Cloud бележи растеж от 7,6% до 8%. Сред водачите на пазара – в топ 10 – попадат още Alibaba Cloud (4%), IBM Cloud, Salesforce, Oracle, NTT Communications, Tencent Cloud и OVH.

Като ново поле за конкуренция сред AWS и Microsoft Azure се обрисуват скандинавските страни, а китайската Alibaba Cloud се пробва да наложи своите облачни услуги в други елементи на Европа – Англия, Франция и Швеция, отбелязва Canalys.

Услугите за облачна инфраструктура дават главните съставни елементи, нужни за поддържане на корпоративни планове за цифрова промяна, включително интернет на нещата, нови благоприятни условия за клиентите, потребление на огромни данни и разбор, внедряване на машинно образование и изкуствен интелект за автоматизация на процесите, разясняват анализаторите.

Динамиката на клауд пазара се промени през последните 12 месеца и от ден на ден компании избират много-облачните и хибридните среди, с цел да се възползват от преимуществата на разнообразни снабдители на услуги и модели, според от условията към приложенията и данните, към съвместимостта, разноските и продуктивността.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР