AWS, Google, Microsoft и Oracle ще си поделят общо 9

...
AWS, Google, Microsoft и Oracle ще си поделят общо 9
Коментари Харесай

$9 милиарда плаща Пентагонът за облачни услуги

AWS, Гугъл, Microsoft и Oracle ще си поделят общо 9 милиарда $ от бюджета на американското министерство на защитата в интервала до 2028 година, оповестява The Register. Договорите с фирмите са подписани в границите на програмата за Обща бойна дарба в облака (Joint Warfighting Cloud Capability - JWCC).

По този метод завърши дългата сага с търсенето на снабдител за децентрализираните услуги за американските въоръжени сили през идващите години.
 Microsoft и Amazon в битка за 10-милиардна поръчка на Пентагона
Microsoft и Amazon в битка за 10-милиардна поръчка на Пентагона

Победителят в търга ще стане прочут през лятото

Първоначално програмата се споделяше JEDI и предвиждаше избора на единствено един снабдител. Microsoft победи в процедурата, само че AWS, IBM и Oracle стачкуваха решението. Така през юли 2021 година програмата беше прекъсната и се мина към вид, в който да се подпишат контракти с няколко компании.

Договорите не са обвързани с съответни действия, а регламентират само таван за дейностите в границите на 400 000 $ годишно на компания. Онлайн изданието отбелязва, че това в действителност не са доста пари в областта на облачните услуги и Пентагонът мъчно ще се класира в листата на най-големите клиенти на която и да е от четирите компании.

Въпреки това работата с американските въоръжени сили е неоспорим източник на авторитет и плюс по време на договарянията с други по-платежоспособни клиенти.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР