АвтоВАЗ ще замени главния дизайнер на автомобилите Lada. Постът, заеман

...
АвтоВАЗ ще замени главния дизайнер на автомобилите Lada. Постът, заеман
Коментари Харесай

Дизайнерът на Dacia ще прави новите лади

АвтоВАЗ ще размени основния дизайнер на колите Lada. Постът, заеман от Стив Матин през последните девет години, в този момент ще бъде ангажиран от французина Жан-Филип Салар, който преди този момент беше виновен за дизайна на цялата линия на румънската марка Dacia (която също е част от Renault). Преди това Салар оглавяваше дизайнерския екип на Renault Samsung Motors в Корея и дизайнерския център на Renault в Мумбай, Индия.

По време на работата си в Dacia и Renault, Салар съумя да взе участие в основаването на такива модели като Duster, новото Sandero и Logan, както и Arkana, първият пазар за който беше Русия. Жан-Филип Салар ще поеме поста шеф на Lada Design на 1 януари 2021 година.
Жан-Филип Салар  Дизайнерът на Dacia ще прави новите лади

Що се отнася до Стив Матин, създателят на фамозния Х-образен дизайн на модерната линия на Lada, то той напуща съветската компания по персонални аргументи, само че в това време остава персонален консултант на президента на АвтоВАЗ Ивес Каракацанис. „ Стив сполучливо управлява екипа на Lada Design “, сподели Каракацанис.

" Той взе участие напълно в редизайна на Lada през последните девет години и е основен човек в този огромен развой. " Дизайн студиото на АвтоВАЗ съществува от лятото на 2012 година и е със седалище в Москва. Досега то беше ръководено от Стив Матин.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР