АвтоВАЗ планира да представи пет нови автомобила през следващите четири

...
АвтоВАЗ планира да представи пет нови автомобила през следващите четири
Коментари Харесай

АвтоВАЗ обяви премиерата на пет нови автомобила

АвтоВАЗ възнамерява да показа пет нови автомобила през идващите четири години. Това разгласи актуалният президент Никола Мор по време на видеопослание в чест на 55-годишнината на компанията. Според топ мениджъра един от новите артикули ще бъде идващото потомство Niva. Moр също даде обещание дебют на " ново семейство от сегмент B ".
„ Предстоят четири значими години, през които ще пуснем пет нови автомобила Lada. Ттова е ново потомство на именитата Niva и изцяло ново семейство от B сегмента “, изясни Мор.
Що се отнася до новата Niva, нейната премиера евентуално ще се състои през 2024 година. Освен това дизайнът на новия автомобил няма да има съвсем нищо общо с концептуалния автомобил 4x4 Vision, показан през 2018 година на Московското автомобилно ревю. Гамата мотори също ще бъде унифицирана с други модели на Renault и Dacia. Базовият мотор, най-вероятно, ще бъде 1.6-литров атмосферен с мощ 114 конски сили.
Най-големият силов елемент, пък ще бъде 1.3-литров турбо мотор, който е прочут от Renault и Mercedes и е създаден от Режията взаимно с концерна Daimler.
По-рано АвтоВАЗ приказва за " преместването " на своите коли към нова платформа. Тя се назовава CMF-B и към този момент се употребява от румънската Dacia за новите Logan и Sandero. Тя е по-модерна от остарялата платформа B0, само че не толкоз напреднала като CMF-A, която е в основата на новите Clio, Megan и Captur. И по този начин, на платформата CMF-B ще бъдат построени: Lada Niva от идващото потомство, кросоувър от С-клас, както и нови Vesta и Granta.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР