Автошколи заплашват с протест на шести май, ако държавата не

...
Автошколи заплашват с протест на шести май, ако държавата не
Коментари Харесай

Автошколи се канят да протестират на 6 май заради противоепидемичните мерки

Автошколи заплашват с митинг на шести май, в случай че страната не им позволи да възобновят активността си. Автоинструктори настояват, че търпят големи загуби поради изключителното състояние и че могат да преподават, в случай че би трябвало, и със скафандри.
Автошколи упорстват, че могат да продължат да работят, спазвайки противоепидемичните ограничения поради ковид. А в този момент търпят финансови негативи и на този стадий не могат да разчитат на стратегиите за финансова поддръжка на бизнеса, оповестява Българска национална телевизия.
Винетката си тече, наемът на полигона си тече, паркингът си тече, осигуровките си текат. Тези хора, които са при нас, ние не можем да аплайваме по безусловно никаква стратегия, съобщи Йонко Иванов - ръководител на Съюза на преподавателите по авто-мото подготовка.
Според тях, с защитни костюми ще могат да работят. Автоинструкторите упорстват да се възвърне работата им на два стадия - от 4 май да се възобновят изпитите, а от 10 май - регулярните кормувания.
Автошколите не работят от началото на изключителното състояние. Инструкторите настояват, че заповедта на здравния министър не прецизира, че и те попадат в обсега на забранителните ограничения, както и в обсега на възбраната да се събират повече от двама души. Инструкторите чакат помощ от Министерството на превоза.
Вижте още:
НА ЖИВО: Последна информация и всичко за ковид, 27 април
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР