Автошествие премина тази вечер през центъра на СофияПротестиращи срещу високите

...
Автошествие премина тази вечер през центъра на СофияПротестиращи срещу високите
Коментари Харесай

Протестиращи срещу цените на бензина заплашват с блокади

Автошествие мина довечера през центъра на София

Протестиращи против високите цени на горивата заплашиха с блокади, в случай че не бъдат чути от властта.

Протестно автошествие мина довечера през центъра на София. Недоволството е против бездействието на страната да предприеме ограничения срещу спекулата с цените, настояват уредниците от Национален профсъюз " Защита ".

Шествието от двадесетина автомобила потегли от Българска народна банка, мина с клаксони и флагове около Министерския съвет и през центъра на града до Цариградско шосе и назад.

Според протестиращите цените порастват само поради далавера, тъй като този път обстановката не може да се изясни със положението на интернационалните пазари.

„ Протестираме цените да придобият естествен пазарен, а не спекулативен…Защото при същия курс на $ и цена на недопечен нефт преди два месеца и половина тези цени бяха 1,98. В момента без никаква пазарна логичност са 2,29…Може би няма човек в България, който да не вижда, че има картел “, бяха част от мненията на недоволните водачи.

Организаторите на митинга се обърнаха и към премиера Бойко Борисов, като го поздравиха за 60-годишнината му, само че ултимативно настояха и той да се намеси.

Акцията не цели повсеместност, а предизвестие, споделиха протестиращите и припомниха митингите против високите цени на горивата от предходната година. Те дадоха обещание нова акция идната седмица.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР