Автосалоните и доставчиците в Индия са затрупани от непродадени автомобили

...
Автосалоните и доставчиците в Индия са затрупани от непродадени автомобили
Коментари Харесай

В Индия има толкова непродадени коли, че производителите си взимат отпуск

Автосалоните и доставчиците в Индия са затрупани от непродадени коли и колела.

Залежалата стока възлиза на 500 000 пътнически транспортни средства и 3 милиона двуколесни транспортни средства. Това оставя седем от десетте най-голeми автомобилни компании в страната без избор, като ги принуждава краткотрайно да затворят фабриките си, написа Quartz.

Mahindra Vehicle Manufactures, която е част от корпорацията за произвеждане на коли Mahindra&Mahindra разгласи на 9-и юни, че няма да има никакво произвеждане за 5-13 дни в тримесечието от април до юни.

Лидерът на пазара Maruti Suzuki също ще затвори своите фабрики сред 23-и и 30-и юни, с цел да се оправи с насъбраните ресурси на непродадени коли. Компанията затвори фабриките си в Гургаон и Манесар в Хариана за ден през миналия месец.

" Автоиндустрията подхваща ограничения, с цел да се оправи със запасите от коли ", споделя Вишну Матхър, основен шеф на Общността на индийските автомобилни производители.

По данни от проучвания производството надвишава продажбите за интервала април-май. Май се оказва и най-лошият месец за промишлеността от 18 години предвид на продажбите на пътнически коли. Те са намалели с 20,6% на годишна база.

Производителите се борят да отговорят на новите правила за сигурност и нездравословни излъчвания. В разследване на това те са били принудени да усилят цените или даже да спрат от произвеждане някои остарели модели.

За да направи шофирането по-безопасно, Министерството на превоза в Индия е приело закон, съгласно който колите, създадени след първи юли би трябвало да са оборудвани с въздушни възглавници, колани и аудио система, която се задейства при превишаване на скоростта.

Друга част от измененията са свързани с напъните на страната да понижи количеството на нездравословните излъчвания от колите. Ограниченията за тях би трябвало да влязат в действие от 2020 година, а някои производители би трябвало да преустановят продажбите на всички дизелови коли.

Производителите считат, че потребителите ще усетят разноските от измененията, а това няма по какъв начин да не се отрази на промишлеността.

Индия изгуби статута си на най-бързо разрастваща се стопанска система през предходната седмица, откакто повишаването на Брутният вътрешен продукт стигна до най-ниското си равнище за пет години - 6,8%. Предвид отслабващото доверие в стопанската система, индийското население е склонно да харчи по-малко.

Сега очакванията на производителите са за първия бюджет на президента Нарендра Моди. Те считат, че намалелите продажби са съществено терзание и страната би трябвало да се намеси.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР