Автосалон София 2019“ отбеляза световната премиера на Nissan Juke. Японската

...
Автосалон София 2019“ отбеляза световната премиера на Nissan Juke. Японската
Коментари Харесай

Японци със световен дебют в София

„ Автосалон София 2019 “ означи международната премиера на Nissan Juke. Японската марка пропусна автосалона във Франкфурт, тъй че точно София е мястото, където кросоувъра може да бъде забелязан за първи път онлайн. Задвижването става посредством 1,0-литров, 3-цилиндров турбо-двигател, комбиниран със 6-степенна ръчна или 7-степенна автоматизирана трасмисия от нов за марката вид - с двоен съединител. В Nissan натъртват и на съвременно съоръжение, като залагат най-много на системата за полуавтономно ръководство Nissan ProPILOT.  

Премиерата си за България направи новото потомство BMW Серия 1, което беше оповестено за революционно в историята на марката, защото към този момент е с предно предаване. В Експото е изложена модификацията 120d xDrive, която се задвижва от 2,0-литров дизелов мотор с 4 цилиндъра, с мощ 190 к.с. и 400 Нм въртящ миг. Благодарение на новата архитектура с предно задвижване, най-малкият баварец предлага доста повече място при съвсем идентични размери. Посетителите се радват и на двата представителя от върха на гамата – М8 кабриолет и четиривратата версия на Серия 8 – Gran Coupe. Те се задвижват от най-мощния сериен мотор на марката - 4,4-литров V8 мотор, който в общоприетия си вид развива 600 к.с., а във версията Competition мощността му е 625 к.с. Ускорението от 0 до 100 км/ч за М8 лишава 3,1 секунди, като с пакет M Driver’s Package оптималната скорост стига до 305 км/ч.

У нас дебютира и новият стилен кросоувър на KIA - XCeed. Той се отличава от общоприетия Ceed по нараствания до 184 мм пътен луфт, както и по по-високо разположените места в салона. Обемът на багажника е 426 литра, като при свалени задни седалки той доближава 1378 литра. XCeed се предлага с бензинови турбомотори с размер от 1,0 до 1,6 литра, които развиват надлежно от 120 до 204 к.с. Ще има и версии с 1,6-литров дизел, разрастващ 115 или 136 к.с. Най-слабият бензинов елемент се съчетава единствено с 6-степенна механична скоростна кутия, за останалите е планувана и 7-степенна автоматизирана трансимисия с два съединителя. Другата премиера на корейците в София е на новият e-Soul. Това беше първият електрически модел на компанията, а в този момент ще забележим и неговата нова генерация. Основната смяна в тази ситуация е в батерията, чийто потенциал е повишен до 64 кВт/ч. Това ще обезпечи на електрическия автомобил пробег от над 450 км, което е два пъти повече от до момента. Мощността на електрическия мотор си остава 204 к.с.

Премера за страната означават и в Opel. Там акцентът е на напълно електрическата Corsa, която е първият модел на ток за немската марка. Хечбекът се задвижва от електромотор с мощ 134 к.с., а батерията му е с потенциал 50 кВт/ч. С едно зареждане електрическият автомобил изминава до 330 км, измерени по новия цикъл WLTP. Ускорението от 0 до 100 км/ч лишава единствено 8,1 секунди. Редом с него e изложена общоприетата версия на модела, като в София тя е в равнище на обоудване GS Line. Под капака на този автомобил е ситуиран 1,2-литров турбомотор с три цилиндъра, разрастващ мощ от 130 к.с. С него тази Corsa подвига 100 км/ч от място за 8,7 секунди.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР