Авторският спектакъл Ла Комедия“, зад който стоят трио Плачкови, обединява

...
Авторският спектакъл Ла Комедия“, зад който стоят трио Плачкови, обединява
Коментари Харесай

Музика, танц, нямо кино, пантомима и цирк си дават среща в спектакъла Ла Комедия“

Авторският театър „ Ла Комедия “, зад който стоят трио Плачкови, сплотява на сцената по едно и също време музика, танц, нямо кино, пантомима и цирк. Може да го гледате довечера, както и в петък в Нов спектакъл НДК. Постановката е основана от дуото Алина и Стефан Плачкови, само че на сцената са трио, тъй като и синът им Саша взе участие. Отскоро те живеят в България, след дълги години работа в чужбина. Алина е французойка, родена в Дания в семейство на седмо потомство актьори. Тя е професионален актьор в региона на музикалното жонглиране и акробатичния балет. Стефан е българин, приключил известното цирково учебно заведение в Москва с грамота персонално от Юрий Никулин. Работил е с „ Цирк Балкански “ и „ Цирк дьо Солей “.

Инициативата за основаването на „ Ла Комедия “ е на най-малката щерка на Чарли Чаплин – Виктория, която се познава от дълги години със семейство Плачкови. Именно тя предлага да се продължи съдействието сред двете фамилии, почнало преди 100 години, когато прадядото на Алина Плачкова – Джордж Дейвис, е играл дружно с Чарли Чаплин във кино лентата „ Циркът “.

За „ Ла Комедия “ Алина Плачкова споделя:

" Посланието на този театър е любовта - любовта на една жена към театъра и всичко това, което тя не съумява да реализира в живота. Тази жена се появява на сцената без да знае какво тъкмо да направи. На сцената обаче среща един персонаж, който я въодушевява, дава ѝ упоритостта да реализира доста неща и да следва своите фантазии. На края на спектакъла обаче тя схваща, че цената на живота не е в това човек да има доста неща, а да срещне любовта и да изживее пълноценно този живот "

 „ Ла Комедия “ е една добре забъркана примес от доста комизъм, непринудена подигравка и искрено смешни житейски обстановки, споделя Стефан Плачков.

Връзката на артистите с публиката на „ Ла Комедия “ е доста директна. Зрителите се забавляват и вземат участие в спектакъла. В доста от скечовете точно те са в основата на положителното въодушевление в залата. Как – ще разберете в случай че довечера или в петък бъдете в НДК.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР