Авторски образователни игри помагат в обучението на децата в родопското

...
Авторски образователни игри помагат в обучението на децата в родопското
Коментари Харесай

Игрите като нов метод на обучение в училище в родопското село Грохотино

Авторски просветителни игри оказват помощ в образованието на децата в родопското село Грохотно. Те са дело на учителите. Малкото селско учебно заведение работи по интернационалните планове, финансирани по програмата Еразъм+ и даже има учебен етномузей.

53 са децата в Основно учебно заведение " Гео Милев " в село Грохотно. И въпреки българският език за тях да не е майчин, те го владеят съвършено. А в образованието им оказват помощ авторските просветителни игри, основани от техните учители.
Мариела Хаджийска - преподавател по история и география: Те обгръщат разнообразни образователни предмети с обособени категории и по този начин учениците се забавляват и по едно и също време с това се учат.
Игрите са разграничени за начален и прогимназиален стадий.
Ачелия Читак - ученичка: Тази игра се споделя " ЗУМУ ", където учим познания, учим се, можем, умеем. Има коридори, където ние си представяме, че сме в учебно заведение и с въпроси си отговаряме. За всичко можем, за британския език, за географията и стопанска система, за българския език, за всичко.
Децата от дребното село Грохотно обогатяват знанията си за света като вземат участие в интернационалните планове. По подобен план отишли чак до Италия.

Какво научихте?
Джанет Читак - възпитаник: Много неща. Например, че светът има доста красиви места, има доста забележителности, също че доста красиви градове, села.
Бита и културата на родното си място учениците учат и съхраняват в учебния етнографски музей.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР