Авторката от Vogue Карли Шкортино разказва за изкуството на една

...
Авторката от Vogue Карли Шкортино разказва за изкуството на една
Коментари Харесай

Изкуството на тройката: разказ от първо лице

Авторката от Vogue Карли Шкортино споделя за изкуството на една тройка. Спокойно можеш да й вярваш, тъй като разказът е от първо лице. И е много забавен (включва образуване на тройка в Twitter и заспиване по време на оргия), по този начин ще ще се наложи да го прочетеш до дъно.

Да избереш точния сътрудник за тройка е деликатна и комплицирана интервенция. Ако оплескаш нещата, можеш да прецакаш вечно и връзката, и живота си.
Спокойно, майтапя се. Но въпреки всичко има едно изкуство, един етикет на организирането на тройка. Като организирането на вечеря – един неправилен посетител и цялата динамичност е развалена.
Често тройката е една от първите стъпки, които двойките вършат за да реализират една по-прогресивна динамичност на връзката. Но не се шашкайте – тройките не е наложително да доведат до още по-смели полови завършения. Тройката не е първа стъпка към полигамна връзка или нещо сходно.ю
За мен има три типа тройки.
Първо, тройка сред трима души, като никои двама измежду тях не са във връзка между тях. Като цяло този тип тройка не се възнамерява – трима души, които си прекарват времето добре дружно, срещнали са се на празненство или нещо такова и някакси нещата се случват. В един миг си седят един до различен, а в идващия са един в различен.
Вторият тип е тройка сред двойка и трети човек, която се случва непринудено. Според мен това е нещо като Свещения Граал на тройките: откровено привличане, което се случва сред всички и което трансформира един миг от занимателен в сексуален.
Третият тип е най-често срещан – когато една двойка си търси трети човек, от време на време обезверено, наблюдавайки нищо неподозиращи необвързани хора по питейните заведения и в уеб страниците за запознанства. Да, правила съм го.
Въпросът е по какъв начин да избегнете заплахата да се превърнете в тази обезверена двойка. Иначе казано, по какъв начин по грациозен метод да организирате тройка, от която всички да са щастливи? Каква е тайната да извършите нещо такова и по-късно да се чувствате освободени и удовлетворени, а не разядени от ревнивост?
Когато бях на 24 години, с тогавашния ми другар взехме решение, че желаеме да пробваме тройка. По това време не знаех какъв е протоколът и единствено се бях замисляла за сюжет номер едно, само че инстинктивно знаех, че не желая третият човек да е близка другарка или някой, който или аз, или приятелят ми постоянно виждаме. Това ми изглеждаше прекомерно оплескано. Тъй като преди малко се бях преместила в Ню Йорк и не познавах доста хора, взехме решение да потърсим момиче измежду някогашните приятелки на гаджето ми. Но не някогашни съществени приятелки, а девойки, с които просто е имал къс флирт или секс за една нощ. Лежахме си вечер в леглото и преглеждахме Facebook профилите на девойките, спирахме се на някоя и просто й пишехме: “Искаш ли да правиш тройка с нас?” Изненадващо, множеството отговаряха позитивно.
В началото тройките ни сближаваха. Беше все едно вършим нещо занимателно дружно. А и самото гонене беше доста занимателно – да избираме девойките, да чакаме с неспокойствие отговорите им, да си приказваме в леглото, откакто те си бяха тръгнали. Беше интензивно и в същото време сближаващо прекарване, като сантиментален уикенд отвън града. Дори започнах изцяло да разбирам израза “да разнообразим половия си живот” – прибавянето на нечия друга полова сила към към този момент съществуващата динамичност на връзката в действителност прибавя нов усет на нещата, който постоянно остава за дълго.
В един миг обаче нещата потеглиха надолу. Докато връзката ни беше мощна, тройките бяха страхотни. След това обаче, по разнообразни аргументи, нещата сред нас станаха малко напрегнати. Не е изненадващо, че в този интервал поканването на трети човек не минаваше толкоз безпрепятствено. Може и да беше единствено в главата ми, само че се усещах леко изоставена по време на секс. За пръв път съжалих, че сме избрали момиче, с което той беше имал връзка, и не можех да спра да си представям какъв е бил техният полов живот преди мен.
Това беше последната тройка, която правихме.
Следващият ми опит с тройките беше малко по-добър, само че още веднъж не продължи дълго. Бях на отмора в Сан Франциско с един мъж, с който нямахме нищо съществено, когато той предложи да намеря момиче за тройка. Аз не познавах никого в Сан Франциско, само че се пошегувах: “Да, ще пусна въпроса в Twitter.” Все отново какъв е смисълът да имаш огромна мрежа от контакти в обществените мрежи, в случай че не с цел да набираш непознати за колективен секс?
Туийтът ми гласеше: “Аз съм в Сан Франциско и ми би трябвало жена, която да е гостуваща звезда в тройката, която провеждам за тази вечер. Кой е навит?”
За моя изненада за няколко часа няколко напълно прилични девойки ми бяха изпратили фотосите си. И се заклевам, че това е самата истина – същата вечер една 22-годишна разкрепостена мацка се появи в хотела ни и ни изчука.
Както можете да се сетите, това накара пича да счита, че аз съм някакво вълшебно създание, което може да прави чудеса. Което беше по едно и също време хубаво и неприятно. Хубаво, тъй като вечерта беше занимателна, а неприятно, тъй като по-късно той смяташе, че това са неща, които мога да върша непрекъснато. И защото желаех да го впечатля, аз в действителност се трансфорах в това момиче – свалях хора, които едвам познавах, със известия от сорта на: “Хей! Трябва да се забележим още веднъж тия дни! Или, в действителност, искаш ли да правиш тройка с мен?” И след към пет часа получавах отговор: “Хахах, благодаря, че попита, само че съм супер заета на работа, би трябвало да тичам.” Нищо, че тя работи в бар.
Като се имат поради засечките, с които се сблъсках, ми стана забавно каква е тактиката за тройки на една двойка, която съумява да поддържа динамичността по позитивен метод.
Моите другари Мишел и Матю, двойка музиканти от Бруклин, са едни от най-големите експерти по тройки, които познавам. Заедно са от две години и половина, а първата си тройка вършиха шест месеца откакто започнаха връзката си, откакто Мишел, която е би, го предложи. Противно на това, което ще си помислят някои хора, те нямат отворена връзка, т.е., не вършат секс с други хора поотделно. По-скоро, както Матю споделя, имат “прогресивна връзка”.
Първата им тройка беше с тяхна позната, която бяха срещнали около музикалната сцена. Една вечер Матю повърхностно попитал момичето дали в миналото си е мислела да прави секс с двойка. Тя споделила “Да”. След това двамата с Мишел почнали да се стараят да се срещат по-често с това момиче. “Беше все едно вървим по срещи, само че не напълно,” споделя Мишел. “Просто се опознавахме.” Няколко седмици по-късно се случи, напълно естествено.
Мишел си спомня за първия им път: “Хареса ми, че работехме в екип. След това двамата излязохме и си взехме по едно смути и се почувствахме толкоз по-близки. Трябва да усещате, че го вършиме дружно, като упражнение по тиймбилдинг. Иначе просто ще се чувствате като на съревнование.”
Само че Матю и Мишел са умни и преди да стартират цялата работа с тройките, си сложиха характерни правила – без повторение и без следващи срещи и флиртове с гостуващите звезди. “Трябва да сте наясно какво желае и от какво се нуждае всеки от вас, би трябвало да познавате своите страхове и да знаете какво ви е удобно и какво не,” ми сподели Матю. И добави: “Някои хора считат, че като говорите за нещо такова, това заплашва спонтанността и вълнението, само че в действителност задълбочената връзка е толкоз нужна.”
“Именно по тази причина считам, че най-хубавите ни тройки са били в трезво положение,” прибавя Мишел. “Тройките са приятни за всички участници единствено в случай че има равно систематизиране на вниманието във всички направления. Когато си с ясна мисъл, е доста по-лесно да се стараеш да не нараниш ничии усеща и да се погрижиш за това всеки да се усеща обект на внимание.”
Иначе казано, не се напивайте толкоз доста, че да припаднете. Като човек, който е заспивал по време на оргия, мога да ви кажа, че като се събудиш, е извънредно неудобно.
Мишел и Матю са разкрили, че най-добре за тях е разновидността, в който си канят приятелки и познати. И двамата отделят време да ухажват девойките преди този момент – излизат на вечери, за по пиво, изпращат си секси известия. “Така ги опознаваме,” споделя Мишел. “Отнасяйте се с третия човек като с човек! Те не са обекти, нито спънки за вашата връзка. Те са хора.”
Следващата стъпка за тях е тройка с мъж – нещо, което Мишел желае от дълго време. Това е малко отвън зоната, в която Матю се усеща удобно, само че той желае да го направи поради нея. “Ще бъде мъчно за мен,” споделя той. “Но не желая да съм лакомец.”
Въпреки че съгласно мен е хубаво да разширяваш границите си, когато става дума за секс, в никакъв случай не е добра концепция принудително да влезеш в обстановка, която те кара да се чувстваш некомфортно. Така че, макар че съм напълно “За” тройките, не съм правила тройка със настоящето си гадже, тъй като интуицията ми споделя, че ревността ще е проблем за нас, най-малко към този момент. Но в случай че тройката е нещо, което искаш да пробваш, си коства да отделиш време и да направиш проект за деяние.
И не очаквай това да е средство за решение на всички проблеми във връзката ви. Както споделя Мишел, “трябва да имаш реалистични упования. Много хора считат, че една тройка ще промени живота им, или че ще им помогне да открият себе си, или че ще направи връзката им по-отворена и забавна. Успокойте се. Никога няма да е толкоз необикновено, колкото смятате, че ще бъде.”
Ако се вършат както би трябвало, тройките могат да сближат една двойка. “Толкова ми харесва тройките да са съвсем постоянна част от нашата връзка,” споделя Мишел. “Това ни разрешава постоянно да водим диалози за възприятията си и за това какъв брой уверени сме един в различен, а това са неща, които доста двойки не намират време да вършат.”
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР