Авторитетното списание Foreign Policy, позовавайки се на западни военни служители,

...
Авторитетното списание Foreign Policy, позовавайки се на западни военни служители,
Коментари Харесай

Foreign Policy: Русия спешно прехвърля войски от Балтика и Скандинавия в Украйна

Авторитетното списание Foreign Policy, базирайки се на западни военни чиновници, заяви, че Русия е изтеглила към 80% от силите си от границите си с Финландия и балтийските страни.

Според изданието преди нахлуването в Украйна в района е имало към 30 000 съветски бойци, само че Москва е трябвало да изпрати множеството от тях на война, с цел да компенсира тежките загуби.

Изданието цитира двама неназовани европейски чиновници в региона на защитата, които считат, че в Калининград и Балтийския район остават единствено към 6000 съветски бойци. Този брой може да се промени вследствие на оповестената от Русия готовност, само че призованите на работа резервисти евентуално ще бъдат едва подготвени и екипирани, написа Foreign Policy.
 Британското разузнаване: Украйна засилва офанзивата, Русия укрепва защитата
Британското разузнаване: Украйна засилва офанзивата, Русия укрепва защитата

Зад офанзивите против Бахмут стои политически напън

" Изтеглянето на сили от района през последните седем месеца беше доста доста ", съобщи пред изданието неназован скандинавски боен чиновник. -

В продължение на доста десетилетия Русия поддържаше покрай нас сухопътни сили, които в този момент съвсем са изчезнали . "

В същото време служителят отбелязва, че Русия към момента поддържа мощно въздушно наличие в района, а Северният флот, който изданието назовава " перлата в короната на съветската военноморска мощност ", на процедура не е обиден от войната в Украйна . Но Москва реалокира и друго военно съоръжение от района, в това число системи за противовъздушна защита и ракети, ситуирани наоколо до Санкт Петербург, както неотдавна заяви финландската социална телевизия Yle.

Според Foreign Policy забележителна част от бойците, трансферирани от Балтийския район на украинския фронт, са принадлежали към 6-та войска с комбинирани оръжия, която нормално дава отговор за отбраната на границите на Русия с балтийските страни и Финландия. В Украйна обаче на тази войска е предоставено да се бори в Харковска област, където съветските сили неотдавна са претърпели съществено проваляне.
 Вашингтон склонен Украйна да употребява оръжията му по територии, които Русия възнамерява да анексира
Вашингтон склонен Украйна да употребява оръжията му по територии, които Русия възнамерява да анексира

Съединени американски щати няма да признаят анексирането

" Пренасочването на сухопътни войски беше належащо заради пагубния дефицит на подготвен боен личен състав ", написа пред изданието Хари Охра-ахо, някогашен началник на финландското военно разузнаване, който в този момент е консултант на министерството на защитата на страната. - Това няма нищо общо със опасността от НАТО. Такава опасност не съществуваше в реалност, а единствено в реториката на съветските водачи.

Въпреки това сегашни и някогашни европейски чиновници в региона на защитата обявиха пред Foreign Policy, че в дълготраен проект Русия съставлява опасност за района, изключително за по-малките балтийски страни. Те чакат, че без значение от изхода на войната в Украйна, Москва ще възвърне военния си капацитет в Западния боен окръг.

" Руската опасност за Прибалтика през днешния ден не е такава, каквато беше преди година, защото съветската войска е изгубила доста забележителна степен на бойна успеваемост ", съобщи пред изданието Джим Таунсенд от американския мозъчен концерн Център за нова американска сигурност. - Но дребните балтийски страни не могат да си разрешат да се провиснал единствено тъй като Русия не се показва добре сега.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР