Авторитетното италианско издание Скай разкрива, че 19-годишният капитан на Аякс

...
Авторитетното италианско издание Скай разкрива, че 19-годишният капитан на Аякс
Коментари Харесай

"Скай" Италия: Де Лихт каза "Да" на "Ювентус"

Авторитетното италианско издание " Скай " разкрива, че 19-годишният капитан на " Аякс " Матийс Де Лихт ще премине в " Ювентус ". Новината към момента не е доказана от двата клуба.

Информация за оферта за Де Лихт от страна на италианския първенец се появи преди часове в медиите. Ако договорката стане факт, то от " Юве " могат да се похвалят, че са преборили конкуренцията на " Барселона ", " Байерн " Мюнхен и " Ливърпул ".

Де Лихт е единствено на 19 години и направи мощно усещане в европейските клубни шампионати през миналия сезон. Той откри място в идеалния тим в Шампионската лига, а неговият " Аякс " доближи до полуфинал. На четвъртфинал холандският отбор в профил точно " Ювентус ", а капитанът тогава вкара победния гол.

Снимка: Getty Images

Младокът е артикул на школата на " Аякс ". Той дебютира в мъжкия футбол през 2016 година и до в този момент е изиграл 117 мача, в които е вкарал 13 гола. През 2019 година той стана първенец на Холандия и завоюва Купата на страната.

Според други изявления в медиите, " Юве " ще заплати за бранителя съвсем 70 млн. евро. Заплатата му ще бъде сред 15 и 20 млн. евро на сезон, което ще го направи втория най-добре заплатен състезател на отбора. Първенец в тази ранглиста е Кристиано Роналдо с годишна заплата от 30 млн. евро.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР