Авторитетното френско издание Екип посочи Роджър Федерер за най-влиятелната личност

...
Авторитетното френско издание Екип посочи Роджър Федерер за най-влиятелната личност
Коментари Харесай

Екип определи Федерер и Серина за най-влиятелните личности в тениса

Авторитетното френско издание " Екип " уточни Роджър Федерер за най-влиятелната персона в международния тенис. След носителя на рекордните в историята 20 трофеи от " Големия шлем " на сингъл при мъжете Федерер се подрежда връстничката на швейцареца Серина Уилямс, родена също като него през 1981 година, само че към момента играеща на най-високо равнище. Американката вържи върха за най-вече трофеи на сингъл в " Оупън ерата " (23) и е единствено на една от върховото достижение за всички времена на австралийката Маргарет Корт. По-малката от сестрите Уилямс има общо 39 трофеи от " Шлема ", в случай че прибавим и тези, които е спечелила на двойки и смесени двойки.
На трета позиция е класиран сърбинът Новак Джокович с неговите 17 трофеи от " Големия шлем ". 32-годишният балканец в един миг от кариерата беше настоящ първенец всички шампионати от " Големия шлем " - нещо, което не се е удавало на Федерер или испанеца Рафаел Надал, който пък заема четвъртото място. Краля на клея има 19 трофеи от " Големия шлем ", като 12 от тях са на " Ролан Гарос " - връх, който мъчно някой в миналото ще усъвършенства.
Топ 5 добавя президентът на Тенис Австралия Крейг Тайли, а под №6 е Били Джийн Кинг. Седмото място е за Агентите в тениса, а осми е президентът на ATP Андреа Гауденци. Стийв Саймън (президент на WTA) е класиран на девета позиция, а Топ 10 затваря Стейси Аластър, която заема длъжността изпълнителен шеф към отдел професионален тенис в Тенис асоциацията на Съединени американски щати (USTA).
В Топ 20 попада и двукратният олимпийски първенец Анди Мъри. Шотландецът е №14, а на 17-а позиция е американската легенда Джон Макенроу, който към този момент много години се изявява като анализатор и коментатор.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР