Авторитетното американско издание The National Interest няколко недостатъка на най-модерния

...
Авторитетното американско издание The National Interest няколко недостатъка на най-модерния
Коментари Харесай

Фатални недостатъци в F-22

Авторитетното американско издание The National Interest няколко минуса на най-модерния американски изтребител пето потомство F-22 Raptor, които могат да се окажат „ фатални” при въздушните дуели със мощен противни, написа Блиц.

Американски специалисти оповестяват, че самолетът „ Раптор” е най-важният детайл от въздушната сигурност на Съединени американски щати даже с отчитане навлизането на стелт-изтребителят F-35. Именно на F-22 Щатите залагат главно, което се удостоверява и от обстоятелството, че Пентагонът не се стреми да продава самолета в други страни. Той фактически е един от най-хубавите изтребители в света, настояват анализатори. И у най-хубавия американски изтребител обаче има дефекти, способни по отрицателен метод да се отразят на неговата бойна успеваемост.

Става дума на първо място за софтуерната част. Например F-22 е „ сляп” в инфрачервения диапазон, въпреки негови евентуални противници към този момент имат инфрачервени търсещи датчици. Това им разрешава да сканират въздушното пространство и да откриват необятен набор въздушни обекти. „ Рапторът” в действителност е лишен от такава опция. Най-важният миг обаче е неналичието на съвременен радар, допускащ след изстрелването на ракетата самолетът да се отклони от направлението на офанзивата. „ Рапторът” би трябвало непрекъснато да резервира направлението, тъй като при отклоняване от 90 градуса връзката с ракетата може да пропадне.

Това е съдбовен за багра минус, тъй като F-22 не може да направи противоракетни маньоври и се подлага на пуснатите ракети. „ Раптор” е създаван преди повече от 20 година, когато е нямал почтени съперници. Сега обстановката се промени, само че софтуерно самолетът е останал същият. Като финален минус специалистите сочат „ не най-далекобойното” въоръжение. Конкурентите към този момент имат по-сериозни ракети. Тези сериозни недостатъци заплашват „ Раптора” с отрицателни последици при среща с заслужен противник, обобщават специалистите.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР