Авторитетно жури ще оценява материалите в 7 категории За трета

...
Авторитетно жури ще оценява материалите в 7 категории За трета
Коментари Харесай

Web Report: В търсене на чистата журналистика

Авторитетно жури ще прави оценка материалите в 7 категории

За трета поредна година най-големият български интернет портал - Dir.bg, провежда авторския конкурс за чиста публицистика Web Report. И в тазгодишното издание създателите могат да подават материалите си в 7 категории - Общество, Икономика, Култура и изкуство, Технологии и нововъведения, Истински истории, Фото репортаж и Видео репортаж.
Web Report е конкурс за значимите тематики, които вълнуват обществото и създателите, които не престават да съблюдават професионалните стандарти.

„ Има публицисти, които към момента търсят истината, с цел да я поднесат справедлива и чиста на своите читатели, фенове и слушатели. Искаме да дадем още една естрада на техния труд. Да подкрепим напъните им за медийна независимост и да сложим акцент върху значимите тематики ", споделят уредниците.
За да бъдат утвърдени материалите за Web Report, те би трябвало да са написани на верен български език, да подсигуряват за достоверността на информацията посредством препратки и цитиране на истинските източници и да показват своя създател.
Всеки от тях би трябвало да дава отговор и на следните условия:
- да е оповестен в интервала: 01.05.2019 - 01.05.2020 година
- да не е взел участие в предходното издание на конкурса;
- да бъде автентичен авторски материал;
Процесът по оценка на материалите ще бъде оптимално транспарантен и самостоятелен. Журито е формирано от авторитетни публицисти, редактори и експерти с дълготраен опит в медиите. Сред тях са Владимир Жеглов (Основател на Dir.bg и почетен ръководител на журито), Венелин Петков (директор „ Новини, настоящи излъчвания и спорт " в bTV), Евгения Атанасова (журналист и продуцент, БНТ), Ваня Николова (журналист, сценарист), Яна Пеловска (Управител на Център за развиване на медиите), Христо Христов (Изпълнителен шеф, WhitePress Bulgaria), Владимир Йончев (Гл. редактор, OFFNews.bg), Илияна Захариева (Директор „ Корпоративни връзки ", А1), Георги Минев (Гл. редактор, Money.bg), Илия Вълков (журналист, „ Клуб Z " ), Евгени Димитров (Основател на организация „ Булфото " ).
Заявките ще се одобряват единствено в електронен формат на имейл [email protected]. Конкурсът към този момент е отворен за присъединяване и чака своите талатливи създатели, които се борят за 5 парични и 2 почетни награди. Срокът за подаване на материалите изтича в 00.00 часа на 05.05.2020 година
Одобрените журналистически материали ще бъдат оповестени в специфичната категория „ Участници " в уеб страницата на Dir.bg https://webreport.bg, където може да бъде открита и цялостната информация за състезанието. Подробности за него можете да видите и във Facebook страницата https://www.facebook.com/webreportdir.bg.
Официални спонсори на състезанието са A1 и Dundee Precious Metals.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР