Авторитетната бразилска клиника "Алберт Айнщайн" е разработила първия в света

...
Авторитетната бразилска клиника "Алберт Айнщайн" е разработила първия в света
Коментари Харесай

Бразилска клиника разработи първия генетичен тест за COVID-19

Авторитетната бразилска клиника "Алберт Айнщайн " е създала първия в света генетичен тест за разкриване на новия ковид, съобщи ТАСС.
Агенцията цитира обява на осведомителния портал G-1. Според него високоточният тест е бил патентован на територията на Съединени американски щати в интернационалната патентна система на Световната организация за интелектуална благосъстоятелност. Той ще бъде наличен за диагностика на инфекцията от началото на месец юни, предава Българска телеграфна агенция.
В основата на създаването на бразилските учени е употребявано секвениране от ново потомство. При него се проучват неголеми фрагменти ДНК за установяване на болестта. За да бъде разпознат SARS-COVID-2, откривателите са приспособили този способ за работа с РНК, присъстваща във вирусите от друг вид. Тестът има 100-процентова акуратност и изключва опцията за приемане на погрешни резултати.
Неговата успеваемост е съпоставима със PCR-тестовете, които понастоящем се употребяват за разкриване на Ковид-19. Това е първият генетичен тест, който може да бъде употребен за всеобща диагностика, защото с него могат да бъдат изследвани 1 536 мостри - 16 пъти повече, спрямо PCR тестванията. В качеството на биоматериал може да се употребява слюнка или носоглътъчен секрет.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР