Авторитетен физик от Харвардския университет твърди, че космическият обект Оумуамуа,

...
Авторитетен физик от Харвардския университет твърди, че космическият обект Оумуамуа,
Коментари Харесай

Физик: Космическият обект Оумуамуа е сонда на извънземна цивилизация

Авторитетен физик от Харвардския университет твърди, че галактическият обект Оумуамуа, който мина през 2017 година през Слънчевата система, е " първият симптом за образован извънземен живот ", заяви Агенция Франс Прес.
Приличащият на пура галактически обект развълнува доста астрономите и мнозина го приписаха на извънземен разсъдък, напомня. Ави Льоб, който управлява катедрата по астрономия в Харвардския университет, е разгорещен бранител на тази концепция, която развива в книга, оповестена по целия свят.
 Има ли живот на Марс и къде тъкмо може да е той? Има ли живот на Марс и къде тъкмо може да е той?
Когато хората мислят за извънземни на Марс, някои може би си показват дребни зелени човечета в летящи чинии. Ново изследване обаче пред...
" Ако имам право, това ще е най-голямото изобретение в историята на човечеството " - декларира той в рекламата на френския му издател " Сьой ". Ави Льоб е експерт по черни дупки. В " Първият симптом за образован извънземен живот " той се връща към откриването на Оумуамуа през октомври 2017 година Космическият обект е с дължина 400 м и ширина 40 м. Засича го телескопът Pan-STARRS1 на Хавай. Скоростта му е толкоз огромна, че може да идва от далечна звезда. Класифициран е като метеорит, само че по-късно екип на Европейската галактическа организация го дефинира като, изхвърлена от друга звездна система.
Тази догадка не подхожда на Ави Льоб, тъй като не изяснява мощното ускоряване, нито обстоятелството, че няма опашка и газове. Затова дружно с още един експерт от Харвард той разгласява публикация в сп. " Астрофизикал летърс ", в която развива теорията, че Оумуамуа може да е само сонда, изпратена от извънземна цивилизация. Тя събира доста рецензии. Днес " дебатът продължава по липса на ясни доказателства ", написа Ави Льоб и " каквото и да бъде установено, Оумуамуа си остава особеност ".
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР