Авторите на популярния браузър започват да предлагат повече сигурност на

...
Авторите на популярния браузър започват да предлагат повече сигурност на
Коментари Харесай

Mozilla въвежда двуфакторна защита на акаунтите

Авторите на известния браузър стартират да оферират повече сигурност на потребителите с неотдавна обявена характерност.
Firefox е прочут от дълго време със сигурността, която доставя на своите консуматори. Тази сигурност ще бъде заздравена напълно скоро с опцията потребителите да заключват своите сметки за браузъра с двуфакторна авторизация.

Вместо обаче потреблението на ключова дума, Firefox Account ще бъдат в допълнение предпазени с еднократни кратковременни кодове, генерирани от профилирани приложения, като Authy, Duo, Гугъл Authenticator и други Ако употребявате Firefox Account за синхронизиране на данните ви, то тази нова характерност ще се появи в идващите дни или седмици, а може и да ревизирате дали не може да я ползвате още от през днешния ден, като въведете в адресната лента:

https://accounts.firefox.com/settings?showTwoStepAuthentication=true

Когато въпросната функционалност стане налична за вас, ще ви бъдат предоставени също по този начин и няколко еднократни кодове за изключителни случаи – да вземем за пример, в случай че автентикиращата услуга не работи, да вземем за пример. Тези кодове е добре да ги копирате или запишете някъде и да ги съхранявате на несъмнено място. И както поучава Каталин Чимпану от Bleeping Computer, заради чувствителността на данните съхранявани във Firefox, включването на 2FA отбраната не е просто желателно, а строго целесъобразно.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР