>Автори на сценария са две заклети почитателки на стиховете на

...
>Автори на сценария са две заклети почитателки на стиховете на
Коментари Харесай

Снимат филм за Петя Дубарова, ще участват статисти от Бургас на всякаква възраст

>
Автори на сюжета са две върли почитателки на стиховете на Петя Дубарова - Нели Димитрова ( " Love.net ", " Възвишение ", " Връзки ", " Домашен арест ", " Скъпи наследници " ) и Валентина Ангелова ( " Под прикритие ", " Домашен арест ", " Скъпи наследници " ). Двете авторки акцентират, че това няма да е биографичен филм, само че все пак бургаската поетеса ще бъде претворена на огромния екран.

Сценарият е въодушевен от поезията и личността на Петя Дубарова, само че без да споделя за живота й. Действието се развива в наши дни и се концентрира върху историята на модерно бургаско момиче, също на име Петя.

" Ще бъде филм за една модерна Петя в днешния Бургас. Това е град, който продължава да ражда гении и за нас ще е чест да снимаме тук. Целият екип имаме вяра, че ще създадем артикул, който да се хареса освен у нас, само че и зад граница, тъй като сюжетът е мощен и доста повлиян от незабравимата Петя Дубарова - една от културните емблеми на Бургас и България ", сподели Александър Косев, който ще е режисьор на кино лентата.

Всички си спомнят Александър Косев като секссимвола доктор Филипов от известния комедиен сериал " Клиника на третия етаж ". След приключването на сериала, обаче, Алексадър Косев се пренасочи към режисурата и натрупа стабилен опит в телевизионните продукции " Столичани допълнително ", " Домашен арест ", " Кантора Митрани ", " Дървото на живота ", " Връзки ", " Откраднат живот ", " Скъпи наследници ".

По снимането на кино лентата " Петя на моята Петя " Александър Косев ще работи с оператора Иван Вацов (Вила Роза, Привличане, Expendables), а за част от функциите към този момент са ангажирани някои от най-хубавите артисти в България. Продуцентът на плана Николай Урумов ( " Домашен арест ", " Кантора Митрани ", " Вила Роза " ) има желанието да предложения за присъединяване във кино лентата знакови артисти от Бургас. Продукцията има финансовата поддръжка на Национален кино център и на Община Бургас, а също и обезпечено копродуцентско финансиране от чужбина. Партньор на плана е и домът-музей " Петя Дубарова ", а създателите имат цялостното подпомагане на сестрата на поетесата - Елица Дубарова.

Екипът се стреми филмът " Петя на моята Петя " да бъде подготвен и инсталиран до края на актуалната година, с цел да може през декември да бъде показан предпремиерно в Бургас като част от събитията, отдадени на 40-годишнината от гибелта на бургаската поетеса.

 
Източник: burgas24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР