Авторът на „Сатанински строфи“ Салман Рушди вече не е на

...
Авторът на „Сатанински строфи“ Салман Рушди вече не е на
Коментари Харесай

Ето какво е състоянието на писателя Салман Рушди след жестокото нападение

Авторът на „ Сатанински строфи “ Салман Рушди към този момент не е на командно дишане и ден, откакто беше намушкан в щата Ню Йорк, може да приказва.
Рушди остава в болница със съществени пострадвания, само че писателят Аатиш Тасир нощес написа в „ Туитър “, че „ машината е изключена и той приказва (и се шегува) “. Литературният сътрудник на Рушди Андрю Уайли удостовери тази информация, без да дава спомагателни детайлности.
75-годишният Рушди е получил пострадвания в окото, ръката и черния дроб. Той може да загуби зрението на потърпевшото око, сподели сътрудникът му.
Мъжът, упрекнат в намушкването на Салман Рушди, пледира почтен през вчерашния ден по обвиняванията в опит за ликвидиране и нахлуване, само че прокурор съобщи, че закононарушението е било авансово „ планувано “.
Адвокат на арестувания Хади Матар приказва от негово име в правосъдната зала. Матар се появи в чернобял гащеризон и с белезници.
Съдийката се произнесе Матар да бъде арестуван без право на гаранция, откакто прокурор Джейсън Шмит съобщи, че Матар се е снабдил прелиминарен пропуск за събитието, на което Рушди щял да изнесе лекция, и заел такава позиция, която да му разреши да нарани писателя. Матар дошъл на мястото на събитието предния ден и носел подправен документ за идентичност.
Това беше целенасочена, непредизвикана, авансово планувана офанзива против Рушди, сподели държавният обвинител.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР