Авторът на нов стартъп в Барселона - Haibu 4.0, смята

...
Авторът на нов стартъп в Барселона - Haibu 4.0, смята
Коментари Харесай

Нов вид апартаменти решават жилищната криза

Авторът на нов стартъп в Барселона - Haibu 4.0, счита че е намерил излаз от жилищната рецесия в испанския град. Той показва план, който кардинално основава нов вид жилища за популацията за сметка на реновирането на остарели здания. Апартаментите се назовават " пчелни пити ", поради тяхната величина - дължина от 2.2 метра и широчина от 1.2 метра. В жилището има легло, маса и място за предпазване на движимостите. Наемът е едвам 200 EUR на месец. Самата постройка ще е със статут на общежитие.

Ръководителят на плана Марк Олив споделя, че компанията му е подала поръчка в общинския съвет на Барселона за издаване на позволение за строителството на новия тип жилищна постройка още през юли. От там обаче са отговори, че не могат да издадат такова, защото " дребните размери на жилищата не дават отговор на условията за величина посочена в закона ". В нормативните актове е записано, че човек не може да живее на повърхност под 5 кв.м.

Олив обаче е оптимист и счита, че планът ще бъде осъществен с или без разрешението на общината. Той дава като образец Япония, където подобен вид жилища към този момент са действителност и са опция за хора, които търсят налични парцели за живеене. В новия план обаче жилищата са предопределени за жителите на Барселона, а не за милионите туристи, които посещават годишно испанския град. " Целта е да помогнем на локалното население да спести пари, с цел да могат те да се реалокират след половин или една година в нормално жилище ", добавя Олив.

Да наемат жилище в " пчелните пити " ще могат единствено хора на възраст сред 25 и 45 години, които не са подсъдими или осъждани. Също по този начин месечният им приход не би трябвало да е под 450 EUR. Също по този начин претендентите би трябвало да потвърдят, че живеят в Барселона непрекъснато най-малко 10 години.

при положение, че утвърдените и живеещи към този момент в тези " пчелни пити " лица не съблюдават написаните правила, те могат да бъдат изселвани.

По думите на създателя на стартъп-а досега те са получили над 800 поръчки за 38-те свободни жилища.
 Нов тип жилища вземат решение жилищната рецесия

 Нов тип жилища вземат решение жилищната рецесия

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР