Авторът на хакерската атака в системата на НАП проговори в

...
Авторът на хакерската атака в системата на НАП проговори в
Коментари Харесай

Авторът на хакерската атака проговори: Бил руснак, женен за българка, а течът - от 11 години

Авторът на хакерската офанзива в системата на Национална агенция за приходите проговори в мейл за претекстовете и самоличността си.

В нов имейл, изпратен по думите му до Нова тв, bTV и " Капитал ", той споделя, че е руснак, женен за българка. И двете писма - от през вчерашния ден и от през днешния ден - обаче са написани на британски.

" Родителите на брачната половинка ми живеят в България и със личните си очи съм виждал какъв брой прецакана е страната ви ", написа индивидът, изпратил новото си известие от друг от първия имейл адрес и представен от Нова тв.

" С наслада ще разкрия детайлности за този пробив, тъй че вашето корумпирано държавно управление да не лъже аудиторията ви ", написа хакерът.

„ Този теч се случва от 11 години насам. Ако корумпираното ви държавно управление разкрие уязвимата система, ще можете да видите тази информация в Web Archive (Internet Wayback Machine). Данните са хаквани и през 2012 година Тогава никой не разбра, че сме съумели да инфилтрираме 30 GB информация ”, обяснява той.

Отговорът изобилства с пренебрежително отношение към българските институции:

„ Глупавите ви правораздавателни органи няма да открият нищо. Просто ще прикрият истината. Ако това се случи, аз персонално ще кача информацията в съветски и български торент тракери, тъй че всеки ще може да я смъкна свободно. Ако медиите, с които влизам в контакт, разгласяват погрешна информация, ще разкрия още две порции данни – още веднъж от Министерството на финансите ”, добавя създателят. От писмото излиза наяве, че въпросните данни съдържат финансови данни за тези медии.

Публикуваме текста на имейла, препечатан от уеб страницата на Нова телевизия:


Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР