Авторът на графити Банкси показа новата си творба, която е

...
Авторът на графити Банкси показа новата си творба, която е
Коментари Харесай

Банкси плаши света със зловеща творба

Авторът на графити Банкси сподели новата си творба, която е отдадена на митингите в Съединени американски щати поради убийството от полицията на арестувания афроамериканец Джордж Флойд. Картината беше оповестена в Инстаграм акаунта на анонимния художник.

На картината е изобразен погребален портрет с мрачен контур. Американският байрак, щръкнал над изображението, последователно стартира да гори, разпален от пламъка на свещ.

Художникът написа, че в началото не е желал да приказва по тази тематика, само че по-късно осъзнал, че това е на първо място проблем за белите хора. Според Банкси, системата кара хората с разнообразни цветове на кожата да страдат и те нямат метод да трансформират обстановката. Той предизвести, че белите би трябвало да се оправят с това, "в противоположен случай някой ще бъде заставен да се качи горе и да почука на вратата ".

Протестите в Съединени американски щати започнаха след убийството на Джордж Флойд, арестуван в Минеаполис. Полицай притиска мъжа с коляно в гърлото, макар че Флойд сподели, че не може да диша. Заради гибелта на Флойд в града започнаха безредици, след които хората излязоха на улиците в други щати. На доста места митингите доведоха до конфликти с органите на реда, погроми, мародерства и палежи.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР