Авторът на бестселър поредицата за инспектор Хари Хуле ни поднася

...
Авторът на бестселър поредицата за инспектор Хари Хуле ни поднася
Коментари Харесай

Излиза Синът от Ю Несбьо

Авторът на бестселър поредицата за контрольор Хари Хуле ни сервира наелектризиращ независим разказ, в който основни герои са лабиринтът на корупцията в Осло и един необикновен млад мъж с задача за брутално възмездие.
Сони Лофтхюс е прекарал в пандиза близо половината си живот – цели дванайсет години – за закононарушения, които не е направил. В подмяна на признания получава постоянни доставки на дрога, а и непредвидени визити от пандизчии, вярващи, че той има дарбата да лекува и да дава помилван. Зависимостта на Сони e почнала след самоубийството на татко му, предпочел гибелта пред общественото разкритие като корумпирано ченге, и го е сложила в центъра на корупционен въртоп: надзиратели, юристи, служители на реда, даже обезверен духовник поставят старания да го държат надрусан и зад решетките. А над всички тях стои фигурата на Близнака, незаконният необут на Осло.
Докато една неочаквана изповед не трансформира всичко – Сони узнава вещо защитавана загадка за починалия си татко. Професионалният провинен побягва от пандиза – и от индивида, в който е позволил да се трансформира – и потегля на злопаметен поход. Кой ще го пипне пръв, бандитите на Близнака или ченгетата? Едно обаче е несъмнено: хората, станали причина за проваления му живот, ще си платят.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР